Obavijesti

Sport

Komentari 6

Jakirović može biti zadovoljan: Rijeci stiže igrač iz Lige petice

Jakirović može biti zadovoljan: Rijeci stiže igrač iz Lige petice
3

U 15 sati Rijeka igra s Koprom pa se vraća na Kvarner. Frigan vjerojatno neće igrati (čuva se najskuplji eksponat), a Mitrović je na poštedi zbog upale nožnog palca. Uskoro... Mercato novost za navijače

VIDEO

Danas je zadnji dan riječkih priprema u svježini slovenske idile u Kranjskoj Gori. Nakon utakmica s Domžalama, Bravom i Čukaričkim, 'bijeli' će od 15 sati odigrati pripremnu utakmicu sa šestom momčadi Slovenije, Koprom, a onda: tuširanje, pakiranje večera i - nazad na Kvarner.

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

'Mučenje' je gotovo, sad slijedi ipak malo lakši dio ljetnog pripremnog razdoblja. Više rada na taktici i uigravanju te lagano vraćanje lakoće i svježine, a manje trke i 'ubijačine'.

Raić-Sudar: Polako, dug je mercato

Za tjedan dana na Rujevice će se odigrati generalka sa Slavenom Belupom, navijači se nadaju i predstavljanju novih dresova, a vrlo bi lako mogli vidjeti i predstavljanje još jednog pojačanja.

Stvar je ušla u završnu fazu pregovora, ime još nije ja za javnu upotrebu, a riječ je o igraču koji stiže iz jedne od Liga petice i sigurno će zadovoljiti kako navijački ukus, tako i smjernice sportske politike zacrtane od strane klupske uprave.

Sergej Jakirović je nakon 0-0 remija s Čukaričkim najavio kako će zamijeniti uloge onima koju su na toj tekmi igrali sat vremena odnosno 30 minuta, ali u kadru neće biti stoperskog iskusnika Mateja Mitrovića koji ima laganih problema s upalom nožnog palca te - Matije Frigana.

Mišković: Frigan? Prijelazni rok se ozbiljno zakuhava, dobro je!
Mišković: Frigan? Prijelazni rok se ozbiljno zakuhava, dobro je!

Nije izričito istaknuto, ali se nekako samo po sebi podrazumijeva: najskuplji klupski eksponat nije trenirao s Rijekom jer je (kao Veldin Hodža i Niko Galešić) bio na U-21 Europskom prvenstvu u dresu mladih 'vatrenih' pa ga se sad ipak malo čuva prije više nego izglednog izlaznog transfera.

Sportski direktor Darko Raić-Sudar podvlači kako je svaki mercato i igra strpljenja:

- Prijelazni rok trajat će još dugo. Bit će sigurno odlazaka i kad već počne sezona, ali mi smo spremni za to. Kad i ako netko ode: Rijeka će pravodobno reagirati dovođenjem novih, pravih igrača.

Povraćanje od napora

Pred kamere klupske TV sjeo je jedan od kandidata za izlazni transfer, reprezentativni vratar Nediljko Labrović. Klasično nasmijan i pun dobre volje.

On je trenirao s Dalićem i Ladićem, njega je zaobišla Jakirovićeva 'ubijačina'.

- Je, a čuo sam da je bilo i povraćanja od napora. Nisam to sam vidio jer sam tad bio s reprezentacijom, ali ako me pitate tko najteže podnosi pripreme... Mislim da je Obregon nekako najveća 'linčura' - smije se sinjski heavy-metalac, riječki kapetan.

Mišković presjekao: Jakirović ostaje u Rijeci, to je sva priča
Mišković presjekao: Jakirović ostaje u Rijeci, to je sva priča

Dakle, Jorge najteže podnosi pripreme. A tko je najgori cimer i najglasniji hrkač?

- Ne znam. Mene ne dotiče tko koliko glasno hrče ili ne jer ja: nemam cimera. Kapetan ima svoj mir.

O tome kakva ga je Rijeka dočekala kad se vratio iz Rotterdama s Lige nacija, Labrović kaže:

- Ma jedva čekamo prvu utakmicu s Rudešom, da nastavimo onako kako smo stali kad je završio proljetni dio prošle sezone. A tad smo bili baš jako dobri. Dakle i ova je Rijeka takva! - rekao je 23-godišnji vratarski majstor.

Djuričin u Spartak Trnava

Rijeka je od početka priprema upisala pobjede protiv HUNS-a (2-1), Spartaka iz Trnave (3-1) i Brava (3-0), remizirala s Čukaričkim (0-0), a izgubila od Rožmanovih Domžala (0-1).

Inače, u Spartak iz Trnave otišao je Marco Djuričin, prošloljetna prinova Rijeke, 'centarfor' koji se nije snašao u onom kaosu prekinutom blagotvornim zimskim rezom gazde Damira Miškovića i što se struke i što se igračkog kadra tiče.

Ivanović: Najbolji na 'devetki', Olić je moj uzor, Jakirović opet stvara jaku, europsku Rijeku
Ivanović: Najbolji na 'devetki', Olić je moj uzor, Jakirović opet stvara jaku, europsku Rijeku

Iz kluba sve vjerne članove HNK Rijeka podsjećaju da zaštićeni period prodaje kompleta ulaznica za prošlogodišnje pretplatnike traje do sutra (subota, 8. srpnja) u 13 sati. To se odnosni na prodaju na blagajnama i online prodaju.

Radno vrijeme zapadne blagajne je petak od 16 do 21 sat, te u subotu 9 do 13 sati. Članstvo se može obnoviti na https://moja.nk-rijeka.hr/ a za online kupnju kompleta ulaznice potrebno je zatražiti barkod na podrska@nk-rijeka.hr.

Slobodna prodaja kompleta ulaznica za 2023/24-u počinje u ponedjeljak 10. srpnja od 16 sati na zapadnoj blagajni i na portalu ulaznice.hr.

 

Osijek:  Osijek i Rijeka igraju posljednje, 36. kolo HNL-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...