Sport

Komentari 1

Jordan: Jako sam ljutit, moramo nastaviti s prosvjedima ili na izborima promijeniti politiku

Jordan: Jako sam ljutit, moramo nastaviti s prosvjedima ili na izborima promijeniti politiku

"Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih", kaže Michael Jordan

U više od 100 američkih gradova buknuli su nasilni prosvjedi protiv policijske brutalnosti nad mladim Afroamerikancem Georgom Floydom. Uz prosvjednike su stali i brojni sportaši, a među njima je i legendarni Michael Jordan čiji se korak posebno prati baš posljednjih tjedana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači u čast Kobeja

- Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljutit. Vidim i osjećam bol jako puno ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Sad je dosta - napisao je Jordan na Twitteru i nastavio:

- Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može podijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorirati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti s mirnim prosvjedima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno - misli legenda serijala 'Posljednji ples', koji je na kraju objave poslao poruku obitelji preminulog mladića:

- Obitelji Georgea Floyda želim izraziti sućut i suosjećanje svima onima koji su pogođeni njegovom smrću koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda - napisao je Jordan na Twitteru.

Najčitaniji članci