Obavijesti

Sport

Komentari 0

Još dvije medalje za Hrvatsku! Šapina osvojio svjetsko srebro, Duvančić se okitila broncom

Još dvije medalje za Hrvatsku!  Šapina osvojio svjetsko srebro, Duvančić se okitila broncom

Još dvoje hrvatskih predstavnika okitilo se svjetskim odličjem na SP-u u taekwondou. Matea Jelić osvojila je broncu, a pridružila joj se Bruna Duvančić, koja je također brončana, a Ivan Šapina osvojio je srebro

Nove dvije medalje osvojila je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Bakuu: Ivan Šapina okitio se srebrom, a Bruna Duvančić broncom.

Nastavak je to uspješnog prvenstva za hrvatski taekwondo jer je dan ranije Mateja Jelić osvojila brončanu medalju.

Taekwondo - Women's Welterweight 57-67kg - Medal Ceremony

Hrvatski olimpijac Ivan Šapina te europski prvak iz prošle godine, osvojio je srebro u kategoriji do 87 kilograma. Tijekom poslijepodnevnih borbi ove srijede Šapina je bio čvrst i odlučan premda je izgubio prvu rundu od Rusa Artsioma Plonisa u polufinalu. No, u sljedeće dvije je pokazao snagu kad je bilo najteže te je s 15-1 u trećoj rundi otišao u finale Svjetskog prvenstva.

Šapini druga svjetska medalja

Neizvjesna finalna borba protiv Kang Sang Hyuna iz Južne Koreje otišla je s tijesnih 5-6 i 7-9 na stranu suparnika, a Šapina je prvenstvo završio sa srebrnom medaljom, svojom drugom svjetskom nakon bronce iz 2019. godine.

Veliki uspjeh zlatne olimpijke! Jelić osvojila svjetsku broncu: 'Morala sam pobijediti sebe'
Veliki uspjeh zlatne olimpijke!  Jelić  osvojila svjetsku broncu: 'Morala sam pobijediti sebe'
Matej i Jan imaju malo vremena da skupe novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Bakuu
Matej i Jan imaju malo vremena da skupe novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Bakuu

Mlada 18-godišnja Bruna Duvančić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 49 kilograma. Nakon tri pobjede tijekom prijepodnevnog programa, u polufinalu je bolja od Duvančić bila dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Panipak Wonghpattanakit s 2-1 u rundama. Iako je Duvančić slavila u prvoj rundi u nastavku borbe Tajlanđanka joj nije ostavila puno prostora te je slavila, a hrvatska reprezentativka se morala zadovoljiti broncom.

Taekwondo - 20222 World Taekwondo Roma Grand Prix (day3)

Treća je to hrvatska medalja u Bakuu na svjetskom prvenstvu i treća koju je osvojio splitski klub Marjan. Time su članovi Marjana došli do 109. medalje na velikim natjecanjima u 23 godine postojanja kluba.