Sport

Komentari 16

Joshua naredio: Dosta je više, Puleva hoću - istući kod kuće!

Joshua naredio: Dosta je više, Puleva hoću - istući kod kuće!

Promotor Hearn objasnio je kako se u inozemstvu može zaraditi daleko veći novac, ali za meč s Pulevim šampion Joshua kaže: New York pa Saudijska Arabija... E sad se borim doma

U godinu dana Anthony Joshua (30) je izgubio pa vratio IBF, IBO, WBA Super i WBO naslove od Andyja Ruiza (30). Poraz je doživio u Madison Square Gardenu u New Yorku, nakon Amerike šampion je opet postao u Saudijskoj Arabiji, 2019. bila je godina gostovanja, a tome je sada kraj.

Prvotno je najavljivano kako će sljedeću obranu pojaseva, protiv Bugarina Kubrata Puleva (38), imati u Turskoj. Promotor Eddie Hearn (40) to je objasnio vrlo jednostavnom usporedbom:

- U Engleskoj 40 milijuna, u Saudijskoj Arabiji 140. Ne ide to tek tako, 'Ja se želim boriti kod kuće' i želja ispunjena.

Ispalo je da - ipak jest tako lako.

- Glavni problem predstavljalo mi je što Puleva nije zanimala lokacija nego da iz borbe za Anthonyjem zaradi što više novaca pa ma gdje se meč održao. A u Velikoj Britaniji se ne može naći jednako veliki novac kao na brojnim drugim mjestima, ali... AJ mi je dao jasne instrukcije: 'Borio sam se u Americi, borio sam se u Saudijskoj Arabiji, a sad ću se boriti u Britaniji'! I to je to - objasnio je Hearn pa dodao:

- Stadion Tottenhama, stadion Arsenala, Cardiff, Twickenham... Ma sve dolazi u obzir i riješit ćemo to. Uglavnom: Joshua vs Pulev ide krajem svibnja- početkom lipnja. U Velikoj Britaniji - rekao je Eddie Hearn.

Pulev u karijeri ima 28 pobjeda i jedan poraz, koji mu je 2014. godine nanio Vladimir Kličko. Joshua je mogao birati između meča s Pulevim ili Ukrajincem Oleksandrom Usykom, koji će se u ožujku ipak suprotstaviti jednom drugom Britancu, Derecku Chisori.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci