Obavijesti

Sport

Komentari 38

Joshua: Ne bježim od Hrgovića, borit ću se s njime! Hearn: AJ je nepobjediv, najbolji na svijetu

Joshua: Ne bježim od Hrgovića, borit ću se s njime! Hearn: AJ je nepobjediv, najbolji na svijetu

Eddie Hearn najavio je da bi borba za naslov trebala biti Hrgović protiv Joshue. Britanac bi radije u ringu Tysona Furyja ili Deontaya Wildera

VIDEO

Anthony Joshua pobijedio je prekidom u petoj rundi Šveđanina Otta Wallina i vratio se u vrh teške kategorije u spektakularnoj večeri u Rijadu.

Bivšem svjetskom prvaku, koji je gubio od Andyja Ruiza i Oleksandra Usika (dvaput) nakon treće pobjede zaredom vjerojatno slijedi novi pokušaj za naslov, i to protiv Filipa Hrgovića koji se lakoćom obračunao s Markom de Morijem. Otkrio je to promotor Matchrooma Eddie Hearn.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović u Rijadu

Pokretanje videa...

Filip Hrgović u Rijadu 00:29

- Potpisali smo s Wilderom, izgubio je. To je u redu i događa se u boksu. Ali možda je to blagoslov jer ovaj tip, Joshua je spreman za naslov. Želi postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Otto Wallin bio je broj dva u kategoriji, bit će Hrgović protiv AJ-a za svjetsku titulu - rekao je Hearn.

Joshuu su nakon meča upitali o željama za idućeg protivnika, je li to Tyson Fury ili Hrgović.

- Sto posto Tyson Fury, ali usput ne izbjegavam Hrgovića. Borit ću se i protiv Hrgovića - rekao je Britanac.

Hearn: Velika godina čeka Joshuu

Hearnu su u ringu ispadali bomboni iz usta kad je komentirao Joshuinu izvedbu.

- Vratio se, vratio se. Ben Davison i ekipa rekli su mi da se ovaj tip vratio. Uništava ljude u sparingu, udara tako snažno. Vjerujem da je ovakav Anthony Joshua najbolji teškaš na svijetu. Bila je to savršena izvedba. Otto Wallin izvrstan je teškaš, Joshua ga je potpuno razbio. Slomio ga je, slomio mu nos, slomio mu oko i to je bila zadivljujuća izvedba, ona koja govori da se vratio - rekao je Hearn i nastavio:

- S ovakvim načinom razmišljanja i takvim timom, mislim da je nepobjediv i 2024. će biti velika godina za njega. Opasan je čovjek kad je takvog raspoloženja, 2024. će biti jako zanimljiva. Svaki teškaš trebao bi biti na oprezu, on se vratio. Tako sam sretan što ga vidim nasmijanog i kako dobro izgleda u ringu. Opasan je, opasan čovjek kad je takvog raspoloženja.

I ne samo to, otišao je korak dalje i prognozirao što bi slijedilo Joshui ako pobijedi Hrgovića. Borba za ujedinjenje titula zakazana je za 17. veljače u Rijadu između Tysona Furyja i Oleksandra Usika.

- Nadam se da će Tyson pobijediti u tom meču. Imali smo prije ovog meča planove za ožujak, sad moramo ponovno procijeniti želi li borbu tad. Razgovarat ćemo s trenerom Benom Davisonom, mislim da želi ostati aktivan. U prekrasnoj je poziciji, on je čovjek kojeg treba gledati 2024.

Joshua: Svi žele da se borim s Wilderom

Joshua, pak, nije isključio mogućnost da se bori protiv Deontaya Wildera, koji je izgubio od Josepha Parkera jednoglasnom sudačkom odlukom. I Parker se nada revanšu nakon što je kao izazivač izgubio u meču protiv njega 2018.

- Nisam gledao meč Wildera, koncentrirao sam se na sebe. Čuo sam da je izgubio, što onda? Vratit će se. Želio sam pobijediti i morao sam se koncentrirati. Nitko ni od koga ne bježi. Deontaya bih nakon svega što je rekao o meni sad mogao rastrgati, ali idem na viši nivo. Nadam se da će se vratiti.

Je li Wilderov poraz bio zadnji čavao u lijes šansi da se bori protiv njega?

- Ne, zašto bi? Pogledajte što je Daniel Dubois napravio, vratio se (pobijedivši Jarrella Millera, op.a.). Možeš učiniti sve, samo nemoj odustati. Nastavi gurati, nastavi se truditi, možeš sve. Ako želi, može se vratiti i boriti drugi dan. Na njemu je. Siguran sam da svi žele vidjeti tu borbu, zar ne? On i ja još možemo uspjeti.

Anthony Joshua v Otto Wallin

- Mislim da sam ogromna prijetnja, i dalje mislim da je Wilder prijetnja i dali bismo nevjerojatne brojke ako to dogovorimo. Ali to ću prepustiti svom menadžmentu, trenerima i promotorima da odluče. Borim se protiv bilo koga, kad god.

Što se Wildera tiče, on nije rekao definitivno zbogom boksu u 39. godini.

- Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ostalo nam je još malo, ali napravio sam sjajan posao upravljanjem novcem i ulaganjem. Idemo dalje, ratnik sam i uskoro ću se vratiti. Ako ne, bilo mi je zadovoljstvo i hvala svima na ljubavi i podršci tijekom godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku