Sport

Komentari 7

'Kad vam netko kaže da se to ne može, samo se sjetite ovog'

'Kad vam netko kaže da se to ne može, samo se sjetite ovog'

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury (31) odlučio je motivirati svoje pratitelje te je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj je imao preko 180 kilograma

Nakon što je početkom prosinca razgovorom spasio život suicidalnog sugrađana, Tyson Fury (31) nastavio je s ohrabrivanjem i motiviranjem preko društvenih mreža. Objavio je fotografiju na kojoj je imao preko 180 kila i praktički bio na dnu, a koliko se uzdignuo govori to da će sad po drugi puta u ring s Deontayem Wilderom (34) nakon što je prvi meč završio bez pobjednika. 

- Kad vam netko kaže da nešto ne možete, pogledajte ovo i sjetite se da je sve moguće. Ovo sam ja sa preko 180 kilograma - napisao je Fury.

Nije ovo prvi put da Fury pokušava motivirati svoje pratitelje jer je i sam prolazio kroz teške životne situacije. Svojevremeno se borio s žestokom depresijom, kilogrami su se samo nakupljali, a bio je i na rubu suicida.

- U ljeto 2016. godine kupio sam novi Ferrari. Vozio sam po autoputu i kazaljka je bila na 305 kilometara na sat. Išao sam ravno prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za što. Samo sam želio sve okončati. Već sam se pozdravio sa životom kad sam
čuo glas 'Nemoj, misli na djecu i obitelj, na sinove i kćer koji će odrastati bez oca'. Malo prije mosta sam usporio i stao sa strane. Tresao sam se... Tad sam si rekao da je to zadnji put da uopće razmišljam o samoubojstvu - rekao je Fury koji je tad potražio pomoć kakvu je on sad pružio.

Nakon toga se Fury ostavio alkohola i droge te vratio sportu. Dvije godine uopće nije boksao, dogurao je u najtežoj depresiji do 170 kilograma, ali onda je prelomio - vratit ću se jači nego ikada. Tyson se ostavio alkohola, droge, provoda i loše prehrane i svaki je dan mukotrpno trenirao. Skinuo je gotovo 70 kilograma! Pobijedio je svoju najtežu borbu još od rođenja, riješio se depresije i ponovno počeo boksati.

A 22. veljače će opet u ring kad ga u Las Vegasu čeka 'brončani bombarder'...

Najčitaniji članci