Sport

Komentari 32

Klinac pao s gola dok su bijesni navijači divljali po Old Traffordu

Klinac pao s gola dok su bijesni navijači divljali po Old Traffordu

Gol na Old Traffordu visok je 244 centimetara, koliko iznosi visina od travnjaka do unutrašnjeg dijela prečke. S otprilike tolike visine pao je dječak koji nema više od 10, 11 godina

Tučnjava s policijom, dimne bombe na Old Traffordu, krađa korner zastavica pa i bacanje kamera... Bijesni navijači Manchester Uniteda, njih 10 tisuća, upali su na 'teatar snova' i stvorili nerede kakve engleski nogomet godinama nije vidio.

Dok je divljanje trajalo jedan od navijača uhvatio je kameru te ju bacio prema travnjaku dok je druga skupina lansirala zapaljenu baklju prema legendi engleskog nogometa Jamieju Carragheru, koji je stajao u novinarskoj loži. Inače radi kao stručni komentator Sky Sportsa.

I dok se plejada divljačkih prosvjeda odvijala, jedan klinac popeo se na gol. Opalio je 'selfie', a kada se pokušao spustiti pao je s visine.

Trenutak su zabilježile kamere, a dijete se brzo pridiglo bez većih posljedica.

Inače, gol na Old Traffordu visok je 244 centimetara, koliko iznosi visina od travnjaka do unutrašnjeg dijela prečke. S otprilike tolike visine pao je dječak koji nema više od 10, 11 godina.

Zbog nereda je otkazan najveći derbi engleskog nogometa između Manchester Uniteda i Liverpoola i tek se treba utvrditi kada će se odigrati.

Povodom otkazivanja utakmice oglasila se i Premier liga:

- Ovo je zajednička odluka policije, lige, oba kluba i lokalnih vlasti. Sigurnost svih na Old Traffordu najbitnija je, a iako razumijemo osjećaje onih koji protestiraju, strogo osuđujemo nasilje i kriminal, kao i ulazak na zemljište Old Trafforda s obzirom na mjere Covid-19. Navijači mogu izraziti svoje mišljenje na mnoge načine, ali ovo što je danas napravila jedna manjina nema opravdanja - rekli su iz lige.

Nezadovoljni navijači okupili su se u velikom broju ispred 'teatra snova' prije nego su odlučili primijeniti silu i probiti se u unutrašnjost stadiona.

Nisu zadovoljni s obitelji Glazer, koja je većinski vlasnik Uniteda, i koja je bila jedna od začetnika ideje elitističke Super lige. Pa su se ispred i unutar Old Trafforda mogli vidjeti transparenti s natpisima poput "Glazeri, odlazite" ili "Možete kupiti naš klub, ali ne možete naša srca i dušu".

Najčitaniji članci