Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Kome vi da je rasist?! Iza nas je stoljeće borbe za jednakost'

'Kome vi da je rasist?! Iza nas je stoljeće borbe za jednakost'
3

Bila je to nevina naslovnica lista koji već cijelo jedno stoljeće strastveno brani najbolje vrijednosti sporta i nogometa. A u otrov su ga pretvorili oni koji su puni otrova, piše Ivan Zazzaroni

VIDEO

Nakon što su u četvrtak šokirali talijansku i svjetsku sportsku javnost naslovnicom na kojoj između Interovog napadača Lukakua i Rominog stopera Smallinga stoji naslov 'Black Friday' (Crni petak) iz rimskog Corriere dello Sporta danas su odgovorili svima koje je je ta naslovnica sablaznila.

Pokretanje videa...

Fiorentina protiv rasizma na godišnjicu Mandeline smrti 00:59

Na naslovnici, baš na današnji petak, dan u kojem od 20:45 na San Siru igraju Inter i Roma, a koji su upotrijebili da bi sintagmom Black Friday, kako tvrde, istaknuli divotu različitosti, iz Corriere dello sporta na svojoj prvoj stranici ističu:

- Koga vi nazivate rasistima? Linčujete list koji već cijelo jedno stoljeće brani slobodu i jednakost!

U svojoj današnjoj kolumni glavni urednik rimskog sportskog dnevnika, kolega Ivan Zazzaroni, piše:

- 'Crni petak', za one koji to žele i koji su sposobni razumjeti, nije bio ništa drugo nego oda različitosti, ponos zbog različitosti koje imamo u našem društvu i sportu te bogatstvu koje nam te predivne različitosti donose. Bila je to jedna nevina naslovnica jednog lista koji već cijelo jedno stoljeće strastveno brani najbolje vrijednosti sporta i nogometa. A u otrov su ga pretvorili oni koji su puni otrova! - piše Zazzaroni.

Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade
Novinarima Corrierea su zbog 'Crnog petka' zabranili da rade

- Naš Corriere je neprijatelj rasista. U tekstu koji prati naslovnicu jasni su naši napadi na rasiste i rasizam, nitko nije objavio više tekstova protiv rasizma od nas, a svejedno je baš na Corriere pokrenut linč bez presedana. Jedna od momčadi uskratila nam je akreditacije do kraja sezone, ali uz glasno istaknutu napomenu kako smo poznati antirasistički list. Nastavljamo svojim putem i vjerujemo da će pravda na kraju pobijediti jer, oprez... I u životu postoji VAR - zaključio je Ivan Zazzaroni, a na preko dvije stranice Corrierea razvučen je naslov: 'Mi, neprijatelji rasizma'.

Uvodnik Corriere dello Sporta koji je popratio 'Black Friday' naslovnicu:

Lukaku i Smalling, bivši drugovi iz Uniteda, danas su idoli Intera i Rome. Njihov novi izazov je ono što u petak donosi Serie A: 'Crni petak'. Njih dvojica poštuju sami sebe i naučili su zauzeti stav protiv rasizma. Javno. A u momčadima su koje u odnosu na isto doba prošle sezone imaju osam bodova više. Svi se mi moramo glasno suprotstaviti u lice idiotima koji će u petak 'hukati' s tribinama. Imat ćemo veliki 'Crni petak', ali to nije rasprodaja na kraju, nego djelić prvenstva kojeg gledamo ove sezone. Uživajmo u derbiju Intera i Rome i kroz prizmu tih osobnih izazova s kojima se bore dva obojena kolosa koji su ljetos došli u Italiju, dvojica velikih šampiona ne samo sa nogometnog nego i uzorno moralnog gledišta: Romelu Lukaku iz Intera i Chris Smalling iz Rome.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica