Sport

Komentari 57

Kopić šesti debitira u derbiju, a koeficijent na Dinamo raste! 'Krznar je trebao otići 1. rujna'

Kopić šesti debitira u derbiju, a koeficijent na Dinamo raste! 'Krznar je trebao otići 1. rujna'

Osim što je šesti trener kojem će prva utakmica na Dinamovoj klupi biti protiv Hajduka, Kopić je i šesti trener u povijesti koji je vodio dva najveća hrvatska kluba. Ni jedan od tih šest nije bio Zagrepčanin

U srijedu, dok je nakon poraza od Rijeke Damir Krznar davao ostavku, kladioničari su Dinamo smatrali velikim favoritom u nedjeljnom derbiju protiv Hajduka.

Iako Hajduk ima samo bod manje i u boljoj je formi, što pokazuje učinak u zadnjih pet prvenstvenih utakmica, kladionice su u ponudi imale 1,75 koeficijent na pobjedu šepavog Dinama i 4,30 na goropadni Hajduk.

Odmah u četvrtak prije podne stigla je korekcija: na Dinamovu pobjedu 1,85, na Hajdukovu 3,80. U petak je ujutro tečaj na Dinamo otišao još gore, na 1,90.

Jer Dinamo od zadnjih deset utakmica gol nije primio samo jednom, od Gorice. Od zadnjih pet utakmica dobio je samo jednu, Šibenik, autogolom u završnici. A u tih mu je pet (Rijeka, Šibenik, Genk, Osijek, Lokomotiva) trebao čak 91 udarac na gol i 27 u okvir za pet postignutih golova. Hajduk je u zadnja četiri susreta, otkako je momčad preuzeo Dambruskas, zabio čak 15 golova iz svega 60 udarca (22 u okvir)! Dakle, "plavima" treba 18 udaraca za gol, a "bijelima" tek - četiri!

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Dinamo ima igru, dominira, mnogi su se, pa i suparnički treneri, složili da je nadigrao i Rijeku i pogotovo Osijek i Lokomotivu. I zato mnogi ne vide nikakvu Krznarovu krivnju u loši(ji)m rezultatima. Niti su mu igrači okrenuli leđa. Ali Krznar je osjetio da je trenutak za pozitivan šok, koji treba momčadi. I postao četvrti trener, od zadnjih osam Dinamovih, kojeg je smijenila Rijeka, nakon Kranjčara, Peteva i Jovićevića.

- Pogriješio je samo što nije otišao još 1. rujna jer tad je bila zrela situacija za to, počele su se oko kluba događati neke stvari, loša atmosfera i poštedio bi se svega što je sad doživljavao. Jedino je bitno da mu sve ovo nije utjecalo na zdravlje - prokomentirao je mentor dojučerašnjeg trenera "plavih" Ilija Lončarević (77), koji nije želio dublje ulaziti u pogreške koje klub radi, ali smatra da je bilo loših poteza čelnika i da je Krznarova krivnja u svemu tome minimalna ili uopće ne postoji.

Hajduk Osijek

Željko Kopić bit će šesti Dinamov trener koji će u HNL-u debitirati u najvećem derbiju. I, loša vijest za navijače "plavih", samo je jedan u tom debiju pobijedio. Bio je to Nenad Gračan u rujnu 2004. kad je u Maksimiru bilo 3-0.

Hrvoje Braović triput je uletavao kao privremeni trener Dinama, a u prvoj takvoj, samostalnoj utakmici, u kolovozu 1997. izgubio je na Poljudu 1-0. Ilija Lončarević na isti je način, porazom 1-0 u Splitu, završio prvu utakmicu na Dinamovoj klupi u travnju 1999., a prvi je samostalni posao baš protiv Hajduka imao i - Damir Krznar. Bilo je to u srpnju 2015. i u Zagrebu je završilo 1-1. Ivajlo Petev debitirao je u maksimirskom derbiju u listopadu 2016., kada je bilo 0-0.

Zagreb: Željko Kopić predstavljen kao privremeni trener GNK Dinamo nakon odlaska Damira Krznara

Kopić je, također, i šesti trener u povijesti koji je vodio oba najveća hrvatska kluba. Prvi je Osječanin kojem je to uspjelo, a među njima nije ni jedan Zagrepčanin. I Dinamo i Hajduk u trenerskoj su karijeri vodili Vlatko Marković iz Bugojna, Ćiro Blažević iz Travnika, Splićanin Tomislav Ivić, Zadranin Josip Skoblar i Riječanin Nenad Gračan. Samo je Ćiro s oba kluba osvojio trofej.

Najčitaniji članci