Sport

Komentari 83

OTKRIVAMO Ovo je transparent koji ide na istok, a navijači će 15 minuta pjevati samo Vukovaru

OTKRIVAMO Ovo je transparent koji ide na istok, a navijači će 15 minuta pjevati samo Vukovaru

U uvertiri susreta Hrvatske i Rusije navijači će se okupiti na Rivi, odakle će u 12:30 uz pratnju policije krenuti u "korteu" Marmontovom i Zrinsko Frankopanskom ulicom prema stadionu gdje će pomoći Vatrenima

"Sutra nema ni podjela ni isticanja bilo koga, sutra smo svi jedno tijelo, najprije za Vukovar, a onda na Poljudu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja treba našu podršku" kažu pripadnici navijačkih skupina koje prate Vatrene i koji su stigli u Split u velikom broju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poljud je već odavno rasprodan, tu i tamo nađe se u prodaji poneka ulaznica koju nisu podigli oni koji su je rezervirali, ali već sada se može reći kako će Dalićevi izabranici sutra imati podršku primjerenu "najvažnijoj utakmici nakon finala Svjetskog prvenstva u prije četiri godine" kako je susret s Rusima okarakterizirao kapetan Luka Modrić. Preko 30.000 navijača trebalo bi biti garant pozitivne atmosfere koja bi Modrića i društvo trebala nositi do pobjede i plasmana u Katar.

U uvertiri susreta navijači će se okupiti na Rivi, odakle će u 12:30 uz pratnju policije krenuti u "korteu" Marmontovom i Zrinsko Frankopanskom ulicom prema stadionu. Navijači su postigli dogovor da će se kolona formirati iza jedinog transparenta s natpisom Vukovar, dok će svi ostali transparenti biti izvješeni na samom stadionu. Akcija je to kojom će navijači odati počast žrtvama grada heroja koji je pao u ruke okupatora prije točno 30 godina.

"U ovoj posebnoj prilici fokus je isključivo na pijetetu Vukovara te će ispred povorke navijača biti samo jedan transparent u počast gradu heroju. Svi sudionici trebaju biti u korteu iza udarnog transparenta. Budite dio spektakla" stoji u pozivu navijačima koji će krenuti na utakmicu.

Na stadion glavnina navijača planira ući prije izlaska igrača na zagrijavanje, kako bi im i na taj način dali podršku da u susret uđu maksimalno motivirani od prve minute. Želja je to izbornika Dalića koji želi da njegovi izabranici od starta pokažu Rusima gdje su došli. Tribine će biti ukrašene posebnim dekoracijama u crvenoj i bijeloj boji hrvatskog dresa, premda će sutra, zbog toga što Rusi igraju u crveno - bijeloj garnituri, Hrvatska nastupiti u rezervnoj, crnoj garnituri.

Navijanje će tijekom utakmice ritam navijanja diktirati bubnjevima, a po dvije pjesme bi u svakom poluvremenu trebala odsvirati limena glazba iz Sinja, koja je svirala i za vrijeme utakmica s Mađarskom i Slovenijom. U 30. minuti utakmice na istočnoj tribini Poljuda podići će se zastava posvećena žrtvama Vukovara, koja bi trebala kružiti stadionom do poluvremena. Navijači idućih 15 minuta planiraju navijati samo "Vukovar, Vukovar".

Iako su za večeras i sutra ujutro prognostičari najavili oblačno vrijeme s laganom kišom, sutra iza podneva kiša bi trebala prestati, tako da bi uvjeti za utakmicu trebali biti idealni. Vrijeme je dakle idealno, svi igrači su zdravi i na raspolaganju izborniku, navijači će ispuniti stadion, sve je spremno za veliku feštu koju svi očekujemo oko 17:00 sati.

POGLEDAJTE NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Najčitaniji članci