Sport

Komentari 19

'Petković će igrati uz blokadu, a Gvardiol neće u napad. Penali? Nismo ih vježbali i nećemo...'

'Petković će igrati uz blokadu, a Gvardiol neće u napad. Penali? Nismo ih vježbali i nećemo...'

Idealan je scenarij da ne primimo, a zabijemo. Imamo za to snage i rezerve. Ovih 0-1 je komotna situacija, ali ne volim unaprijed govoriti. Mi se, pak, komotno osjećamo u gostima, kazao je Krznar uoči Villarreala

Dinamovci su u srijedu, dan prije utakmice, stigli u Villarreal. Smjestili su se i prije zadnjeg treninga na El Madrigalu trener Damir Krznar i Mislav Oršić podijelili su svoje zadnje misli na medijskoj konferenciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Imamo nekoliko opcija i kombinirat ćemo kroz utakmicu visoki pritisak i zonsku obranu, a u napadu se nametnuti kroz posjed koliko to protivnik dopusti - rekao je dan prije uzvrata s Villarrealom na medijskoj konferenciji trener Dinama uz novi odgovor na najvažnije pitanje...

- Ademi je zdrav, raspoložen i spreman. Petković je s izvjesnim problemima, ali uz blokadu će biti u konkurenciji. Idealan je scenarij da ne primimo, a zabijemo. Imamo za to snage i rezerve. Ovih 0-1 je komotna situacija, ali ne volim unaprijed govoriti. Mi se, pak, komotno osjećamo u gostima.

Osvrnuo se Krznar još malo na prošlotjednu utakmicu.

- Prvo poluvrijeme na Maksimiru pokazalo je da ne smijemo ići u nekakve ekstreme. Primili smo nesretan gol i s ovim izostancima napadača manevarski nam je prostor sužen. Svejedno imamo respektabilnu momčad i igrače koji mogu i žele odgovoriti izazovu.

Španjolci su za vikend izgubili od Osasune, što ste vidjeli u toj utakmici?

- Igrala je kombinirana momčad, bez 7-8 prvotimaca i očito su odmarali udarnu postavu za nas. No stil im je i dalje isti, s dobrim rotacijama u napadu.

U Dinamovom je okrnjenom napadu odnekud zazvonilo ime Joška Gvardiola.

- To su špekulacije iz novinarskih krugova i takvi potezi nisu isključivi, ali kad imate 7-8 dana za pripremu. Ovako kada je utakmica svaka tri dana, nemate vremena za to i nismo se odlučili na takvo što. Gvardiol je igrao napadača u mlađim kategorijama, ali svi oni imaju nogomet u malom prstu.

Ovaj rezultat otvara i pitanje mogućih jedanaesteraca u slučaju Dinamove identične pobjede, jeste li ih vježbali?

- Nikad ih ne vježbamo posebno, pa nismo ni sada i nećemo na zadnjem treningu.

Dinamu će svakako sutra trebati i pravi Mislav Oršić. Može li ponoviti izvedbu s Tottenhamom?

- To je već u prošlosti, okrenuli smo se budućnosti, ali nadam se da ćemo moći nešto slično ponoviti. Svi smo motivirani i moramo biti na 100 posto mislimo li proći.

Koliko vama nedostaju Petković i Gavranović?

- Sigurno da je cijeloj ekipi teže bez pravog napadača. Oni zadržavaju loptu, otvaraju prostor i vrijeme, rade razliku - završio je Oršić.
 

Najčitaniji članci