Obavijesti

Sport

Legendarni francuski ragbijaš iznenada preminuo u 49. godini

Legendarni francuski ragbijaš iznenada preminuo u 49. godini

Christophe Dominici igrao je za Francusku 67 puta te je sa svojim klubom osvojio pet puta prvenstvo Francuske. Svijet ragbija je u šoku, izrazi sućuti stižu za svih strana

VIDEO

Bivši francuski igrač ragbija Christophe Dominici preminuo je u utorak u 49. godini života. Dominici je 67 puta igrao za Francusku i posljednjih je godina postao poznata ličnost na TV-u i radiju. Najpoznatiji je bio po tome što je pomogao Francuskoj izbaciti Novi Zeland sa Svjetskog kupa u ragbiju 1999. godine.

Australci pobijedili koronu pa pustili na tribine 52.000 ljudi
Australci pobijedili koronu pa pustili na tribine 52.000 ljudi

Bivšeg su ragbijaša pronašli mrtvog u parku Saint-Cloud u blizini Pariza te je pokrenuta istraga o uzroku njegove smrti.

- Toliko tuge. Christophe Dominici bio je neizmjeran igrač i pravi umjetnik. Njegova iznenadna smrt je šokantna - rekla je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
56486 03

Dominici je 67 puta igrao za Francusku te je sa svojim klubom Stade Français osvojio prvenstvo Francuske pet puta prije nego što se umirovio 2008. godine. Posljednjih godina radio je kao voditelj.

Igrao je za četiri momčadi koje su osvojile turnir Šest nacija, uključujući dva Grand Slama. Njegova smrt šokirala je svijet ragbija.

Protivničkom igraču stavio prst u stražnjicu: 'Ne poričem, ali...'
Protivničkom igraču stavio prst u stražnjicu: 'Ne poričem, ali...'

"Ragbi u francuskoj oplakuje smrt našeg krila Christophea Dominicija. Posebno mislimo na njegovu obitelj i njegove voljene", priopćili su iz francuskog ragbijaškog saveza.

Slična poruka došla je od drugih velikih ragbijaških saveza.

Velšani su se oprostili porukom: "Adieu, Christophe Dominici... kakav igrač."

Bivši predsjednik Stade Françaisa Max Guazzini, koji je bio blizak s Dominicijem, rekao je na francuskom radiju kako je duboko potresen ovim vijestima.

- Uvijek sam govorio drugima kako je on moj najdraži igrač - rekao je. 

- Igrao sam protiv njega u prošlosti i bilo je teško. Osjetili ste kako ima strast za pobjedom - rekao je bivši suigrač Vincent Clerc.

Bivši kapetan Irske Brian O'Driscoll opisao ga je kao "francuskog igrača punog talenta s puno velikih uspjeha u cijeloj karijeri".

Ranije ove godine Dominici se angažirao u ponudi konzorcija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata oko preuzimanja ragbijaškog kluba Béziers s juga Francuske koji je bio u velikim financijskim problemima.

Ponudu je obustavio sportski financijski regulator, a Dominicijevi prijatelji kasnije su rekli kako je iznimno teško podnio taj neuspjeh. 

- Ragbi mi je pomogao razumjeti puno stvari, poštovanje prema životu, ljudima i samom sebi, zajedno s vrijednostima poniznosti i borbenosti. Bio sam agresivan i dobro sam to iskoristio. Sada imam puno više mudrosti i zrelosti - rekao je u intervjuu za Le Monde 2009. godine.

Sport File Photos

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola