Obavijesti

Sport

Komentari 4

Lord Bendtner otišao u mirovinu

Lord Bendtner otišao u mirovinu

Iako je prema Transfermarktu u mirovini od kolovoza prošle godine, Nicklas Bendtner (33) sad je i službeno objavio kraj nogometne karijere. Bivši nogometaš Arsenala i Juventusa rekao je to u svom reality šou

VIDEO

Jedan od omiljenijih danskih nogometaša i talenat koji je mogao mnogo više od toga što je napravio u karijeri, odlučio je sa sigurnošću reći - zbogom igranju profesionalnog nogometa. Nicklas Bendtner (33) još se kao mladić uputio na Otok gdje je igrao u Arsenalu i Birminghamu, a karijeru mu je još obilježila i epizoda u dresu Juventusa.

'Za 90 minuta sam prokockao 400.000 £, dotaknuo sam dno'
'Za 90 minuta sam prokockao 400.000 £, dotaknuo sam dno'

.S 21 godinom proglašen je najboljim danskim igračem kad je nosio dres Arsenala, ali ostaje dojam nakon svega da je u karijeri mogao napraviti mnogo više. S 'Topnicima' je osvojio jedan FA Kup, s Juventusom Serie A, a u dresu njemačkog Wolfsburga uzeo je Kup i Superkup.

Najviše je trofeja dignuo u dresu Rosenborga te je s njima dva puta osvojio prvenstvo i Superkup te jednom Kup. Ali nisu trofeji to što je obilježilo Bendtnerovu karijeru, već mnogi problemi izvan terena. 

Soccer - Barclays Premier League - Arsenal v Aston Villa - Emirates Stadium

- Previše sam pijan da bih sjedio za stolom - piše uz pomoć danskog novinara o posjetu kockarnici kada je s 23 godine već bio međunarodno poznat nogometaš pa nastavlja:

 - Prokockao sam 400.000 funti za 90 minuta, novca nemam, izložio sam svoj račun. Bankrotirao sam ako se moja sreća ne promijeni. Uspijevam, teturajući, doći do kupaonice, oprati lice. Tražim bankomat i dobio sam još 30.000 funti da nastavim igrati - govorio je o početcima u Arsenalu.

'Lord' Bendtner: Pirlo i Buffon su se skrivali i pušili u toaletu
'Lord' Bendtner: Pirlo i Buffon su se skrivali i pušili u toaletu

Nije otišao na SP u Rusiji jer nije bio na popisu danskog izbornika što ga je dodatno uzdrmalo,a morao je i na pauzu od nogometa jer je osuđen na 50 dana kućnog pritvora zbog napada na taksista u Kopenhagenu.

- Odustao sam od žalbe jer bi želio biti spreman za početak sezone s Rosenborgom. Nikad nije kasno za nešto naučiti i pametniji krenuti u budućnost, pa makar i sa 31 godinom - rekao je tad, a pametniji je nastavak očito bio izvan nogometa.

Denmark striker Nicklas Bendtner and lawyer Anders Nemeth arrive at the Copenhagen City Council

Lord je od 2005. do 2014. igrao u Arsenalu gdje je u 171 utakmici postigao 45 golova. Nakon toga bio je na posudbama u Sunderlandu i Juventusu, da bi u sezoni 14/15 potpisao za njemački Wolfsburg. Tamo je proveo jednu sezonu nakon koje se zaputio u engleskog drugoligaša Nottingham Forest gdje je u 17 nastupa imao dva pogotka i dvije asistencije. Zatim je bio najbolji strijelac norveškog prvenstva sa 19 postignutih golova u dresu Rosenborga čiji je igrač postao nakon epizode u Forestu pa je otišao u Kopenhagen i nakon toga završio karijeru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba