Sport

Komentari 6

Makljaža na cesti: MMA borac i otac igrača Evertona u obračunu

Makljaža na cesti: MMA borac i otac igrača Evertona u obračunu

Fahrudin Ferizović tvrdi da mu Bešić stariji duguje novac: 'Njegov sin Muhamed vratio je znatan dio duga, ali ostalo je spornih 2000 eura koje sam čekao da mi donese'

Otac bosanskohercegovačkog nogometaša Muhameda Bešića (28), Meho Bešić (49) i  MMA borac Fahrudin Ferizović potukli su se na parkingu zbog duga od dvije tisuće eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Liverpoola slave titulu u Premiershipu

Problematičan otac, policiji je poznat već po različitim kaznenim djelima, a zbog svađe sa susjedima, krajem 2017. godine pogođen je mecima u ruku i nogu. U lipnju 2013. godine Bešić je terencem udario osam automobila izguravši ih s ceste, a na kraju je udario i policijsko vozilo te su ozlijeđene četiri osobe.

Ovoga puta, stariji Bešić obračunao se s bosanskohercegovačkim MMA borcem na ulicama Srebrenika.

– On je gradio kuću pa je od mene posudio 11.000 eura. Dakle, dužan mi je novac. Njegov sin Muhamed vratio je znatan dio duga, ali ostalo je spornih 2000 eura koje sam čekao da mi donese. Problemi su nastali kada mi je počeo prijetiti. To je učestalo od kada je izašao iz zatvora. Više puta me prijavljivao policiji, a u stvari on je meni prijetio. Slao mi je fotografije automatskih pušaka, pozivao me je putem telefona i psovao. Sve sam to uredno prijavio policiji. Govorili su mi da me traži te da sa sobom nosi pištolj – rekao je Ferizović za Dnevni avaz.

Meho Bešić trebao je služiti zatvorsku kaznu u KPZ Orašje do 23. veljače 2021. godine, no pušten je 15 dana ranije nakon redovnog odsluženja kazne. Period koji nije odležao, pretvoren je u novčanu kaznu. 

Ferizović, zvan Leki, opisao je sukob za Dnevni Avaz:

- Zaletio se vozilom u mene. Skrenuo sam i izbjegao ga. Izašao je iz automobila i nasrnuo na mene. Pokušavao sam ga smiriti. U jednom trenutku zavukao je ruku u džep, tada sam ga polugom savladao i oborio na asfalt. Ozlijedio sam ga, ali samo sam se branio. Za njegov dug imam svjedoke. Kao čovjek sam mu posudio i njegov sin preuzeo je dug. Za ostatak duga kao polog mi je dao sat. Taj sat je posebna serija Wayne Rooney koja je izdana kada je taj igrač prešao iz Manchester Uniteda u Everton. Muhamed je dobio taj sat i dao ga ocu, a on ga je kod mene založio. Govorio sam mu da ću ga vratiti kada mi da novac.

Njegov sin Muhamed Bešić igrač je Evertona, trenutačno vodeće momčadi Premier lige. Bosanskohercegovački reprezentativac ima 45 nastupa za BiH, a mediji pišu da u Engleskoj zarađuje 33 tisuće eura tjedno.

Najčitaniji članci