Sport

Komentari 6

Maradona se nudi Argentini: 'Besplatno ću biti izbornik!'

Maradona se nudi Argentini: 'Besplatno ću biti izbornik!'

Legenda argentinskog, ali i svjetskog nogometa Diego Maradona bio je jedan od najžustrijih navijača Argentine, a sada je priznao kako bi vrlo rado opet bio izbornik Argentine pa čak i besplatno...

Argentinska nogometna reprezentacije doživjela je ogroman neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a kao glavni krivac označen je njihov izbornik Jorge Sampaoli od kojeg su se očekivale velike stvari.

Međutim, Sampaoli je podbacio i bio je vrlo blizu otkaza još u grupnoj fazi nakon što su Vatreni deklasirali njegove igrače s visokih 3-0. Nakon tog poraza uslijedio je potres u svlačionici Argentine, a igrači su navodno zatražili odlazak Sampaolija.

No, Sampaoli je i dalje ostao na klupi 'gauča', ali uz limitirane ovlasti. Naime, on je nakon debakla protiv Hrvatske lišen dužnosti odabira početnog sastava i taktike, a ta odgovornost pripala je Messiju i Mascheranu koji su odradili nešto bolji posao nego Sampaoli.

Argentina je na kraju na jedvite jade došla do osmine finala, ali tamo ih je izbacila moćna Francuska na krilima nezaustavljivog Mbappéa s 4-3.

A tijekom svake utakmice 'gauča' na ovom Svjetskom prvenstvu glavni fokus je, osim na Messiju, bio i na legendarnom Maradoni koji je u svakoj utakmici imao svoj 'show'.

Mali zeleni je najprije u utakmici protiv Islanda optužen da je rasistički vrijeđao navijača iz Južne Koreje, a također je pušio cigaru na tribinama gdje je to strogo zabranjeno. 

Nakon toga je, u utakmici protiv Hrvatske viđen kako se svađa s nekim, a u cijelu tu strku se čak uključio i jedan od Maradoninih privatnih zaštitara.

Kao da to sve nije bilo dovoljno, on je u utakmici protiv Nigerije s dva 'srednjaka' upućena nigerijskim navijačima proslavio Rojov gol koji je Argentinu odveo u osminu finala, a Nigerijce poslao kući.

Iako je njegova Argentina završila svoj put na Svjetskom prvenstvu, Maradona i dalje puni naslovnice svjetskih medija. Naime, on je na pitanje novinara rekao kako je spreman postati izbornik Argentine i to potpuno besplatno.

- Htio bih opet postati izbornik Argentine. To mi je želja i to bih radio besplatno. Ne bih od saveza tražio ništa za uzvrat - rekao je Maradona.

Legendarni bivši nogometaš već se jednom okušao kao izbornik 'gauča', ali nije se baš proslavio. Vodio je on Argentince na SP-u 2010. godine kada su u četvrtfinalu poraženi s visokih 4-0 od Njemačke.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Najčitaniji članci