Sport

Komentari 25

Marca o briljantnoj predstavi Modrića protiv Atletica: 'Još jedna doktorska disertacija'

Marca o briljantnoj predstavi Modrića protiv Atletica: 'Još jedna doktorska disertacija'

On je presijecanjem Atleticovog napada stvorio akciju za prvi gol, ali to je samo jedan od slučajeva u kojima je prekinuo opasne napade Atletica. Modrić je primjer totalnog nogometaša, hvali ga Marca 'na sva zvona'

Real Madrid je u 17. kolu La Lige slavio protiv gradskog rivala Atletica i tako dodatno učvrstio vodeću poziciju na tablici. Više nije potrebno ni govoriti kako je Luka Modrić odigrao briljantnu utakmicu, to se podrazumijeva. Santiago Bernabeu još jednom je našu legendu ispratio glasnim ovacijama.

"Ancelottiju savjetuju da dozira 36-godišnjeg Modrića kako se ne bi potrošio, ali kako će se Realov trener makar privremeno odreći ovakvog monstruma? Magični Modrić igra praktično sve, i to na najvišoj razini", piše španjolski ugledni list Marca.

"Doktorska disertacija"

Luka je diktirao tempo, presijecao lopte i dirigirao napadima, ali i obranom 'kraljeva'.

"Još jedna doktorska disertacija Hrvata, kako u obrani tako i u napadu. On je presijecanjem Atleticovog napada stvorio akciju za prvi gol, ali to je samo jedan od slučajeva u kojima je prekinuo opasne napade Atletica. Modrić je primjer totalnog nogometaša.". hvali ga Marca.

LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid

Ugledni španjolski list koji je, doduše, naklonjen 'kraljevskom klubu' opisuje Modrića kao igrača utakmice i apsolutnog vladara terena.

"Hrvat je diktirao igru ne samo Reala nego i cijelog madridskog derbija, čime je Realu omogućio autoritativnu pobjedu. Lidera nema tko zaustaviti, pa tako ni aktualni prvak, koji je napustio Bernabeu dotučen. To mu je napravio apsolutni vladar terena: Luka Modrić. Hrvat vodi Real na svim bojišnicama; u obrani i napadu, s loptom i bez nje. Tako je sve napore Atletica učinio beskorisnima. Realova desetka je odigrala tako da je njegov trener čekao kraj utakmice kako bi mu čestitao. Modrić je odlučivao kako, kada i što će se igrati na Bernabeuu."

Podsjetimo, Modrić je odradio važnu rolu kod prvog gola Reala. Pročitao je dodavanje na svojoj polovici, nakon čega je Casemiro uposlio Viniciusa, a ovaj Benzemu.

"Sjajnim potezom otključao je najtežu utakmicu sezone. Pročitao je dodavanje Kokea te njegovim presijecanjem pokrenuo odličnu akciju okrunjenu golom."

LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid

- Kažu da Modrić ima 36 godina. Meni se čini da ima samo 22 godine. Sve što radi izgleda lako, a na terenu radi nevjerojatne stvari i jedan je od najboljih koji igraju ovu igru. Uvijek me savjetuje, sjajna je osoba na terenu i van njega. Kad igram s njim, Casemirom i Kroosom, igram s trojicom najboljih na svijetu - rekao je nakon utakmice dvostruki asistent Vinicius Junior.

"Atletico nije mogao protiv sudbine, točnije Luke Modrića"

"Atletico se borio, ali nije mogao protiv sudbine. Točnije, protiv Modrića. Atletico se borio svim silama, ali nije mogao protiv sudbine, točnije Luke Modrića. On je presudio prvaku vladanjem cijelim terenom, koji je preorao i prekrojio po svojoj mjeri. Nekoliko njegovih akcija bile su prave ekshibicije koje su dizale Bernabeu na noge. Neponovljiv igrač.", zaključuje Marca.

Najčitaniji članci