Obavijesti

Sport

Komentari 17

Marin zabio prvi gol za Dinamo: 'Deda, ovo je bilo samo za tebe'

Marin zabio prvi gol za Dinamo: 'Deda, ovo je bilo samo za tebe'
7

Sigurno da sa 'sedmicom' na leđima sada osjećam i veću odgovornost, a zauvijek ću pamtiti čestitke obitelji i djevojke Petre. A nisam znao ni kako da se ponašam poslije tog gola...

VIDEO

Uh, kao da mi je kamen pao sa srca. Toliko sam dugo čekao taj trenutak da na kraju nisam znao kako da se ponašam. Baš sam napisao na Instagramu da je gol u dresu Dinama ono što sam sanjao još od kada sam kao dijete zakoračio na Maksimir i da je ovo tek početak priče, kaže Antonio Marin (19).

Pokretanje videa...

Anotion Marin, novi ugovor s Dinamom 01:36

Mladi napadač Dinama u subotu je postigao prvijenac u seniorskom nogometu, Marin je na gostovanju u Varaždinu zabio za konačnu pobjedu 'modrih' 3-1.

- Gol sam posvetio svojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene, posebno mom dedi Branku koji me vozio na treninge i dao cijelog sebe za moj nogomet. Deda, ovo je bilo za tebe!

Debi iz snova: Dva puta tri za veliku sreću Igora Jovićevića
Debi iz snova: Dva puta tri za veliku sreću Igora Jovićevića

Čija čestitka će vam, za taj prvi službeni gol u 'modrom' dresu, zauvijek ostati u sjećanju?

- Sigurno ona koja je stigla od obitelji i djevojke Petre. I oni su znali koliko mi znači taj trenutak i bili su sretni baš kao i ja. Javili su se mnogi, od prijatelja do ljudi iz kluba, bivših trenera i suigrača. Od srca im se svima zahvaljujem i ovim putem.

Odlaskom Danija Olma, preuzeli ste njegovu 'sedmicu', osjećate li zbog toga i veću odgovornost?

- Naravno da osjećam. Dani Olmo je napravio čuda s tim brojem, a ja sam ga uzeo jer sam cijeli život igrao s brojem 7 na leđima. Ipak, ja bih htio imati svoj put u Dinamu pa ako će on biti sličan Danijevom, mislim da će svi biti sretni i zadovoljni.

Zagreb: Juniori Dinama i Šahtara sastali se u 4. kolu UEFA-ine Juniorske lige

Vjerujete  li da do kraja sezone možete napraviti još veći iskorak u prvoj momčadi?

- Sve je samo na meni. Ako ću biti pravi, rasti ću skupa s momčadi. Bitno da se ne bojim izazova već sam spreman za njega. Formula je zapravo jednostavna: davati cijelog sebe na treningu i biti posvećen Dinamu.

Kako vam je surađivati s Igorom Jovićevićem? Kod njega ste briljirali u juniorskoj Ligi prvaka...

- Dobili smo trenera koji je poptuno posvećen nogometu. Čini mi se da ga Jovićević živi 24 sata na dan i takvu energiju i strast prenosi na nas igrače. Imali smo odličnu suradnju i prije, siguran sam kako će ona biti još bolja u seniorskoj momčadi. 

Ademi: Ovaj gol poklanjam sinu
Ademi: Ovaj gol poklanjam sinu

Koji su vam hobiji? Što najviše volite raditi u slobodno vrijeme?

- Slobodno vrijeme najčešće koristim za odmor. Volim otići s društvom na sok, prošetati s djevojkom, pogledati neki dobar film ili seriju. Zapravo, život izvan travnjaka ne razlikuje mi se previše od onog kakav žive moji prijatelji s dodatkom da imam puno manje vremena za hobije.

Imate  tek 19 godina, a već se godinama piše o vama. Kada vam je bilo najteže u dosadašnjoj karijeri?

- Uh. sada ste me malo zatekli s pitanjem. Nemam neki period u karijeri za koji bi mogao reći da mi je bilo teško. Oduvijek sam volio nogomet, dolaske u Maksimir na trening, okupljanja reprezentacije. Srećom, nisam imao većih ozljeda do sada pa se niti tu ne mogu žaliti. Ma samo da ostane ovako. Što se medijskih napisa tiče, vi me poznajete dovoljno dugo i znate da nisam od toga. Respektiram vaš posao i želje navijača da prate igrače Dinama, ali se bolje osjećam van fokusa kamera. 

Možete li uskoro postati prevaga, jedan od glavnih igrača Dinama?

- Pa mislim da je to želja svih nas koji smo u svlačionici, pogotovo igrača koji su odrasli na Maksimiru. Gledajte, koncentracija kvalitete u svlačionici Dinama je velika, vjerojatno najveća na ovim prostorima. Uspjeh je biti dio te priče, a kamoli jednog dana izrasti u nositelja igre. Idemo korak po korak, trening po trening i utakmicu po utakmicu. Lijepo je biti igrač Dinama i treba uživati u svakom trenutku i raditi na sebi da rastemo s klubom.

'Žao mi je što tata to nije vidio, ali znam da me gleda odozgo'
'Žao mi je što tata to nije vidio, ali znam da me gleda odozgo'

Što se kod vas promijenilo tijekom korone, kako ste i gdje trenirali?

- Možda se promijenilo neko moje osobno shvaćanje da smo jako maleni naspram svega. Početkom ožujka radili smo planove o kraju sezone, odmoru, gledanju i navijanju za naše na Europskom prvenstvu, pripremama za novu sezonu, a samo tri tjedna kasnije smo bili zatvoreni u stanu, slušali vijesti i nitko od nas nije znao što će se sutra dogoditi. Treba uživati u svakom trenutku u onome čime se bavite, a ja se bavim najboljim poslom na svijetu: nogometom u dresu Dinama! Trenirao sam prema programu koji sam dobio od kluba, a kako živim blizu Maksimira često sam odlazio u park na trčanje i pazio da se ne zapustim - završio je Antonio Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu