Sport

Komentari 38

Matthäus: Neka ste izgubili, ništa bolje niste ni zaslužili!

Matthäus: Neka ste izgubili, ništa bolje  niste  ni zaslužili!

Dragi Englezi, to je bilo nesportsko ponašanje koje nismo očekivali od vas i ne želimo ga više vidjeti. Pa, žao mi je zbog igrača, ali vi ste zaslužili izgubiti u drami penala, napisao je Matthäus za SportBild

Italija je u nedjelju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojila Eura i razveselila desetak tisuća svojih navijača na Wembleyju. Ostalih 40-50 tisuća (Engleza) na stadionu je plakalo, a legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus tvrdi: "Bolje niste ni zaslužili".

- Engleski navijači su se odvratno ponijeli prema maloj djevojčici u njemačkom dresu, zviždali su himnama protivnika, danskom golmanu Kasperu Schmeichelu su smetali laserom tijekom penala koji ih je odveo u polufinale. A onda su i rasistički napadali svoje igrače nakon finala - nabrojao je Matthäus za SportBild sve grijehe engleskih navijača tijekom Eura.

Englezi su, inače, šest od sedam utakmica igrali pred svojim navijačima, a žele se kandidirati za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. Ponašanjem svojih navijača uvelike su umanjili tu mogućnost, no ionako to i nisu najpresudniji faktori u Fifi...

- Dragi Englezi, to je bilo nesportsko ponašanje koje nismo očekivali od vas i ne želimo ga više vidjeti. Pa, žao mi je zbog igrača, ali vi ste zaslužili izgubiti u drami penala - zaključio je. 

Podsjetimo, vrijeđanje djevojčice zbilo se nakon utakmice osmine finala kada je Engleska s 2-0 pobijedila Njemačku, a mala navijačica 'Elfa' nije mogla prestati plakati u zagrljaju svojeg oca. Fotografije uplakane djevojčice obišle su svijet, a engleski navijači širili su je društvenim mrežama i pritom pisali gnjusne komentare.

AKO NISTE, POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

 

Najčitaniji članci