Obavijesti

Sport

Komentari 106

Messi ide besplatno? I to sve zbog jedne opcije u ugovoru...

Messi ide  besplatno? I to sve zbog jedne opcije u ugovoru...

Naime, ta klauzula o besplatnom odlasku iz kluba je bila aktivna do 1. lipnja, ali Messiju ide na ruku to što se nogomet praktički nije igrao od ožujka do lipnja...

VIDEO

Kada je Leo Messi 2017. godine potpisao novi ugovor do 2021., Barcelona je otkupnu klauzulu postavila na nevjerojatnih 700 milijuna eura. No tog dana kao da čelnici Barce nisu nosili naočale ili pak provjerili što sve točno piše u ugovoru. Naime, u ugovoru postoji opcija na temelju kojeg Argentinac može napustiti Barcelonu svake sezone do 1. lipnja za besplatno i tako do isteka ugovora, piše Marca.

 

Čelnici katalonskog kluba kao da su se tada najeli ludih gljiva ili su samo bili uvjereni da argentinski virtuoz neće nikada doći u napast da napusti klub u koji je došao prije 20 godina. Da bude veća ironija, oni su ga natjerali da se odluči na to. Otkako ih je preuzeo Joseph Maria Bartomeu, klub se srozao na najniže grane.

Pokal Lige prvaka posljednji put su vidjeli 2015. godine, dvije godine zaredom ispadali su nakon velike prednosti u prvoj utakmici, a ove godine ih je osramotio Bayern utrpavši im osam komada. Štoviše, po prvi put nakon 2004. godine klub je ostao bez trofeja.

Uprava je imala teške promašaje s pojačanjima, momčad je postala sve starija, a Leo to više nije mogao sam nositi na svojim leđima. Također, njegov odnos s Upravom se naglo pogoršao, on i bivši sportski direktor Eric Abidal su se svađali preko medija, a bilo je jasno da će mu kad tad sve otići preko glave.

Gdje će Messi? City ima Agüera i Guardiolu, Paris Neymara i Mbappea, a Italija - C. Ronalda
Gdje će Messi? City ima Agüera i Guardiolu, Paris Neymara i Mbappea, a Italija - C. Ronalda

  Kao da je te 2017. godine osjetio da klub ide prema dnu i možda je zbog toga zatražio tu stavku? Tko će ga znati... Zašto je ovo poraz za Barcelonu? Prvo, ostat će bez legende i najboljeg igrača u povijesti kluba, a drugo, jedan od najboljih igrača u povijesti će im otići bez odštete.

La Liga Santander - Celta Vigo v FC Barcelona

I u 33. godini života Katalonci su za jednog od najboljih u povijesti mogli bez problema dobiti preko 100 milijuna eura, ali zeznula ih je klauzula u koju se Leo toliko kune. No ima mali problem. Naime, ta klauzula o besplatnom odlasku iz kluba je bila aktivna do 1. lipnja, ali Messiju ide na ruku to što se nogomet praktički nije igrao od ožujka do lipnja, a sama sezona službeno traje do 31. kolovoza.

Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!
Panika u Barceloni: Messi je faksom zatražio raskid ugovora!

Naravno, teška sramota za Barcelonu bi bila da legenda kluba ode za besplatno, no nije ni Bartomeu lud. Messi je danas preko svojih odvjetnika poslao faks na adresu kluba sa željom da raskine ugovor, ali iz kluba su mu poručili da nema tu mogućnost. Ugovor mu vrijedi do 2021. godine i do tada je on igrača kluba, a prema njima je klauzula o besplatnom odlasku istekla.

Champions League - Group F - FC Barcelona v Inter Milan

Ova situacija miriše nam na 'vucaranje' po sudu, a takav završetak ljubavi između Messija i Blaugrane ne bi htio baš nitko. Osim Manchester Cityja i PSG-a koji ga već godinama love sa svojim silnim milijunima, a sada bi im mogao uletjeti i te kakav bingo. Dobiti takvog igrača za besplatno...

- Možda će Messi za tri, četiri ili pet godina reći: U redu, prestajem igrati nogomet. Mi pripremamo klub i za budućnost, za vrijeme nakon Lea - govorio je Bartomeu prije dvije godine, ali sigurno nije vjerovao da će se to baš sada dogoditi.

'Ovo što rade je kukavičluk. Pa oni se žele riješiti Messija...'
'Ovo što rade je kukavičluk. Pa oni se žele riješiti Messija...'

A sumnjamo da su se i pripremili za ono što ih čeka nakon njegovog odlaska.

Španjolski velikan više nikada neće biti isti. Jer napušta ih čovjek koji je u klubu proveo 20 godina, odigrao 731 utakmicu i zabio 634 gola uz 285 asistencija. Nema ni smisla spominjati što je sve osvojio. Četiri Lige prvaka, 10 La liga, šest Kupova i šest Zlatnih lopti.

Nijedan igrač nije iznad kluba, ali ovo je kao da Barcelona odlazi iz Barcelone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku