Sport

Komentari 16

Metličić: Štrlek ima pravo uzeti pauzu! Pa on je u rangu Balića

Metličić: Štrlek ima pravo uzeti pauzu! Pa on je u rangu Balića

Kod nas je normalno da velikani poput Balića, Metličića, Lackovića, Špoljara... samo odjednom nestanu sa scene. Treba se ljepše oprostiti, naglasio je Drago Vuković

Kao da konferencija za medije dva dana uoči početka Eura nije bila dovoljna. Tada je Zoran Gobac opleo po Manuelu Štrleku, naglasivši:

- Štrlek je izabrao put bez povratka i više ne može igrati za Hrvatsku. Ako igrači u Kielceu ili Veszpremu ne biraju kad će igrati, s kim će igrati, bogme neće ni u hrvatskoj reprezentaciji.

Onda je na dan utakmice protiv Crne Gore iz HRS-a odaslano još jedno priopćenje na tu temu. Iz kojeg se vidi da je Štrlek, zapravo, postao prva žrtva nove politike saveza:

"Podsjećamo da je Savez na skupštini u travnju u Zadru odlučio da je svaki igrač koji se ne odazove pozivu izbornika ili iz neopravdanih razloga odbije igrati za reprezentaciju, automatski isključen. To vrijedi za sve selekcije."

U studiju RTL-a, koji nam donosi sliku sa Eura, okupile su se hrvatske rukometne legende. I nimalo iznenađujuće, nisu se složili s politikom Saveza (Gopca)...

- Manuel Štrlek ima kredita tražiti pauzu! Zadužio je reprezentaciju u ovih deset godina, igrao konstantno kao rijetko tko i nemamo se što ljutiti, ima pravo uzeti stanku. Jako je kvalitetan igrač, falit će nam. Druga dva krila koja imamo drugačiji su tip igrača - rekao je Petar Metličić, a Drago Vuković osvrnuo se na činjenicu da je još jedan velikan neslavno završio reprezentativnu priču:

- Svi mi igrači rekli bismo da nema potrebe dva dana prije utakmice tako dizati tenzije. A kod nas je normalno da Balić, Metličić, Lacković, Špoljarić... samo odjednom nestanu sa scene. Treba se ljepše oprostiti.

Novinari RTL-a izvukli su, pak, podatke da je u zadnjih deset godina na velikim natjecanjima najviše minuta odigrao - Štrlek! Ispred Duvnjaka.

Nadalje, najviše je golova zabio Štrlek, ispred Čupića i Duvnjaka. I najviše je puta u najboljoj sedmorci velikog natjecanja bio Štrlek - triput.

- Statistika je otkrila sve. Triput u sedmorci prvenstva, pa to je u rangu Balića! - naglasio je Metličić.

LEGENDARNI TRENER LINO ČERVAR MISLI KAKO ĆE HRVATSKA OPET BITI NA RUKOMETNOM VRHU SVIJETA:

Najčitaniji članci