Sport

Komentari 14

Moćni Canelo Alvarez slavio i ujedinio WBA i WBC pojaseve!

Moćni Canelo Alvarez slavio i ujedinio WBA i WBC pojaseve!

Na bodove je pobijedio Britanca Calluma Smitha. Uputio mu je čak 209 udaraca, a Smith njemu tek 97, usprkos tomu što je Britanac znatno veći borac, viši za čak 16 centimetara

Meksički boksač Saul 'Canelo' Alvarez ujedinio je naslove svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC uvjerljivom bodovnom pobjedom nad Britancem Callumom Smithom u borbi održanoj u američkom San Antoniju.

Boxing: Canelo Alvarez vs Callum Smith

Smithu nije pomoglo 16 cm visinske prednosti u odnosu na 30-godišnjeg Meksikanca kojeg smatraju ponajboljim svjetskim boksačem u usporedbi s borcima u svim kategorijama. 'Canelo' Alvarez je na uvjerljiv način Britancu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, a pravo je čudo da je dočekao kraj borbe na nogama.

Naime, svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije je Smitha izložio pravoj kanonadi udaraca. Konačna statistika borbe je pokazala da je Alvarez zadao 209 udaraca suparniku, dok je Smith uspio uzvratiti samo 97 puta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Babić na Srebrnjaku

Smith od prve runde nije uspio direktima zadržati Alvareza na distanci, jer je Meksikanac kombinacijom brzih kretnji i udaraca uspijevao probiti Britančevu obranu, koristeći svoj bogati arsenal. Bodovni suci su to nagradili dodijelivši mu uvjerljivu jednoglasnu pobjedu (119-109, 119-109, 117-111).

Boxing: Canelo Alvarez vs Callum Smith

Alvarez je Smitha načeo već u ranim rundama, a kako je meč išao prema kraju, bilo je sve očitije da bi Britanac mogao završiti na tlu. Meksikanac je najbliže pobjedi nokautom bio u devetoj rundi, kad je Smith uz pomoć užadi uspio izdržati seriju krošea i aperkata koji bi većinu boksača poslali na pod.

Znajući da ne može izbjeći poraz na bodove, Smith je u posljednjim rundama pokušao pronaći udarac kojim bi nokautirao Alvareza, ali je Meksikanac vješto izbjegavao sve njegove pokušaje. Na kraju borbe Britanac je smogao snage za osmijeh upućen Alvarezu s porukom "nisi me uspio srušiti".

No, Smith je doživio prvi profesionalni poraz nakon 27 pobjeda, a Alvarez je došao do svoje 54. pobjede, od kojih je 36 postigao nokautom, uz dva neodlučena ishoda i jedan poraz.

Najčitaniji članci