Obavijesti

Sport

Komentari 48

Šok za Hrvata: Plazibat izgubio u brutalnom ratu, Adegbuyi nokautirao velikog Badra Harija

Šok za Hrvata: Plazibat izgubio u brutalnom ratu, Adegbuyi nokautirao velikog Badra Harija

Antonio Plazibat izgubio je od Francuza Nordinea Mahieddinea podijeljenom odlukom sudaca u brutalnom ratu dvojice teškaša nakon dodatne runde. Bila je to jedna od najboljih borbi godine

VIDEO

Hrvatski kickboksač Antonio Plazibat nije se borio godinu dana, a na GLORY 76 vratio se šokantnim porazom. Jedan od najboljih kickboksača današnjice izgubio je podijeljenom odlukom sudaca poslije dodatne runde od Francuza Nordinea Mahieddinea u revanšu nakon što je preživio težak nokdaun u prvoj rundi.

U glavnom meču priredbe legendarni Badr Hari izgubio je tehničkim nokautom u trećoj rundi od Benjamina Adegbuyija nakon što je Rumunja slao u nokdaun, a onda i sam završio uzdrman prije nego je sudac nakon drugog odbrojavanja prekinuo meč.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Antonio Plazibat 04:23

Plazibat se već borio protiv Mahieddinea, u debiju na GLORY 66 kada je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.

Ovog puta ishod je bio drugačiji. Iako je krenuo silovito od samog početka, već nakon minute prve runde završio je na podu. Francuz je plasirao sjajan lijevi kroše koji je ozbiljno uzdrmao hrvatskog predstavnika, no brzo se pridigao i nakon osam sekundi odbrojavanja došao k sebi. Mahieddine je prvu rundu odnio s uvjerljivih 10-8 i naklonošću sva tri suca.

Plazibat je mogao u ring i sa zatvorenikom: Nisu ga pustili
Plazibat je mogao u ring i sa zatvorenikom: Nisu ga pustili

Iduće dvije runde Plazibat je pokazao više. Francuz je usporio, Solinjanin je bio taj koji je išao prema naprijed i plasirao više udaraca pa su suci drugu i treću rundu presudili u njegovu korist. To je nakon kraće pauze dovelo do dodatne, četvrte runde.

Cijeli meč bio je prilično vatren, pravi 'brawl, ali zbog četvrte runde meč je postao jedan od najboljih ove godine. Krenuo je Plazibat jako od samog starta, tražio je nokaut i pobjedu, ali naletio je na veliku kontru zbog koje je ponovno bio ozbiljno uzdrman. Išao je na sve ili ništa, posljednjih 15-ak sekundi dogodila se otvorena razmjena udaraca i Mahieddine je uspio plasirati više čistih zbog kojih je na koncu slavio podijeljenom odlukom.

Kickboksač pokazao atraktivnu curu: 'Zaručili smo se, kuha mi'
Kickboksač pokazao atraktivnu curu: 'Zaručili smo se, kuha mi'

Na sjajni GLORY 76 organizatori su uvrstili turnir četvorice teškaša od kojih je naš Plazibat bio uvjerljivi favorit.

U prvom polufinalu relativna nepoznanica Levi Rigters bez previše problema pobijedio je Marciana Bhugwandassa. Nizozemac je nokautirao Surinamca u drugoj rundi. Riječ je o jednom od najvećih nizozemskih talenata kojeg tamošnja kickboxing scena vidi kao novog Rica Verhoevena.

I opravdao je očekivanja, u finalu je već u prvoj rundi riješio Nordinea Mahieddinea tehničkim nokautom te osvojio poseban pojas Ramon Dekkers, nazvan po jednom od najboljih kickboksača svih vremena.

Pad Badra Harija

U glavnom meču večeri Rumunj Benjamin Adegbuyi priredio je najveće iznenađenje priredbe i ostvario definitivno najveću pobjedu u karijeri. Tehničkim nokautom pobijedio je velikog Badra Harija u trećoj rundi.

Slavni Marokanac od početka nije bio 'unutra', u prvoj rundi primio je dva, tri ozbiljna udarca, ali je, kao i Plazibat, nastavio prema naprijed. 

U drugoj rundi se konsolidirao i krenuo boriti onako kako on zna, s puno brzih i teških udaraca, odličnim boksačkim tehnikama popraćenim kombinacijama s nogama. I jednim ozbiljnim krošeom bacio je Adegbuyija u nokdaun.

Činilo se da će u trećoj rundi dovršiti posao i nakon što je krenuo po finiš naletio je na kontru, Adegbuyi je plasirao odličan lijevi kroše i Hari je bio ozbiljno uzdrman. Hvatao se za protivnika pa dobio težak direkt koji mu je vrlo vjerojatno slomio nos. Sudac mu je odbrojavao, a kada se pridigao Rumunj je plasirao odličan middle kick poslije kojeg se Marokanac nije pridigao.

Čini se da niti nije imao namjeru. Adegbuyi mu je napravio prilično veliku štetu na licu, ostvario najveću pobjedu u karijeri pa najavio pohod na prvaka Rica Verhoevena, koji u idućem meču brani pojas protiv Jamala Ben Saddika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome