Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Najgori trener u povijesti' sada je postao izbornik Nizozemske

'Najgori trener u povijesti' sada je postao izbornik  Nizozemske

De Boer je imao odličnu reputaciju vodeći Ajax do četiri uzastopne titule prvaka, no svoj uspjeh nije uspio ponoviti u sljedećim angažmanima. Epizode u Interu, a pogotovo u Crystal Palaceu bile su za zaborav

VIDEO

Frank de Boer (50) novi je izbornik Nizozemske, objavili su mediji u toj zemlji. Bivši trener Ajaxa, Intera, Crystal Palacea i Atlanta Uniteda naslijedio je Ronalda Koemana (57) na klupi Oranja. Postavio je negativni rekord u Premier ligi pa ga je 'The Special One', Jose Mourinho, proglasio najgorim trenerom u povijesti.

POGLEDAJTE VIDEO : RAKITIĆ SE OPROSTIO OD 'REPKE'

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Novi izbornik Nizozemske vodit će reprezentaciju na odgođenom EP-u 2021. i na Svjetskom prvenstvu godinu dana kasnije. Svoj prvi ispit imati će u Ligi nacija u utakmicama protiv Bosne i Hercegovine i Italije, a prije toga odigrat će prijateljsku utakmicu s Meksikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

De Boer, legendarni nogometaš, koji je sa 112 nastupa treći po broju utakmica za reprezentaciju, kao trener se iskazao samo u Ajaxu. Taj klub vodio je do četiri uzastopna nizozemska naslova, ali nakon toga je dobio otkaze u sva tri preostala kluba.

Koeman poludio: Dembele se izgubio na putu do stadiona, još dvojica zakasnila na trening
Koeman poludio: Dembele se izgubio na putu do stadiona, još dvojica zakasnila na trening

Najgore se proveo u Engleskoj. Preuzeo je Crystal Palace u ljeto 2017. ali je izdržao samo 77 dana. Otpušten je nakon što je pod njim Palace postao prva momčad prve lige u 93 godine koja je izgubila sve četiri utakmice na otvaranju sezone bez postignutog gola. De Boer je u povijest Premiershipa ušao kao trener s najkraćim stažom.

FILE PHOTO: Born on May 15, 1970: Ronald and Frank de Boer, Dutch soccer players

Koeman je otišao u Barcelonu nakon što je Oranje s dna vratio na vrh. Preuzeo je reprezentaciju koja se prethodno teško sramotila u neuspješnim kvalifikacijama za EP 2016. i SP 2018. Nizozemska je pod njegovim vodstvom došla do finala Lige nacija prošle godine, a zatim se plasirao na Euro 2020. koji je zbog pandemije korona virusa odgođen za ljeto 2021.

Messi popustio: Pognute glave vraća se na trening Barcelone
Messi popustio: Pognute glave vraća se na trening Barcelone

Sada preporođenu i prilično 'uhodanu' Nizozemsku ostavlja De Boeru koji još nema izborničkog iskustva. Prva želja saveza bio je Massimiliano Allegri, ali je talijanski stručnjak odlučio ipak još malo odmarati bez posla. Je li dobar potez bio tako olako pustiti Koemana koji je vratio reprezentaciju na 'stare staze' i postaviti praktički nedokazanog De Boera, vidjet ćemo u utakmicama koje slijede...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića