Obavijesti

Sport

Komentari 123

'Nismo htjeli sad sve pokazati, čuvamo ponešto i za Rusiju...'

'Nismo htjeli sad sve pokazati, čuvamo ponešto i za Rusiju...'
1

Pa bitno je da smo pobijedili, to je izbornik tražio od nas i to smo ostvarili. To je bitno, ali sigurno da ima stvari na kojima treba poraditi, rekao je Danijel Subašić nakon pobjede protiv Senegala

VIDEO

- Moramo biti zadovoljni s obzirom da je pobjeda. Nije bila laka utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme je bilo teško vrijeme i suh teren pa to nije baš tako bajno izgledalo, ali sigurno da moramo bit sretni da s ovom pobjedom idemo u Rusiju - rekao je hrvatski 'čovjek preokreta' Andrej Kramarić nakon 2-1 pobjede nad Senegalom u zadnjoj pripremnoj utakmici prije SP-a za HRT.

Spremni za Nigeriju! Hrvatska preokretom sredila Senegalce
Spremni za Nigeriju! Hrvatska preokretom sredila Senegalce

Svladala je hrvatska nogometna reprezentacija Senegal u Gradskom vrtu pogocima Perišića i Kramarića, iako se u prvom poluvremenu činilo da nećemo izaći iz susreta s pozitivnim rezultatom. Senegal je poveo u 48. minuti pogotkom Ismaila Sarra, nakon čega su se 'vatreni' probudili i došli do pobjede. 

- Sigurno da će biti puno drugačije ova prijateljska utakmica i utakmica s Nigerijom, a ja se nadam da ćemo igrati još bolje nego što smo danas igrali, ali moram iskreno reći i da ne bude bolje ali da bude pobjeda, mislim da će ipak na kraju cijela Hrvatska slaviti - rekao je Kramarić i osvrnuo se na svoj doprinos reprezentaciji:

- Pa, ne znam što reći... Dosta nastupa, ne toliko minuta. Još sam, neću reći 'nov', ali dajem sve od sebe, ne samo za reprezentaciju nego i za klub, to je jednostavno takva situacija. Ja sam zadovoljan sa svim svojim nastupima i golovima. Nadam se da će ih bit još i više.

Kramarić sve bliže prvih 11, Perišić se vratio u staru formu
Kramarić sve bliže prvih 11, Perišić se vratio u staru formu

U 67. minuti igru je napustio Danijel Subašić zbog grčeva u lijevoj nozi.

- Dobro je, malo me uhvatio grč. Već ima mjesec dana kako vučem tu ozljedu, ali bit će sve u redu. Izašao sam da mi se ne bi pogoršalo još i više.

- Pa bitno je da smo pobijedili, to je izbornik tražio od nas i to smo ostvarili. To je bitno, ali sigurno da ima stvari na kojima treba poraditi. Izbornik je isto rekao da ne želi pokazati neke stvari sad odmah tu, to ćemo raditi u Rusiji. To je to, bitno da smo svi živi i zdravi i da spremni čekamo tu prvu utakmicu - prokomentirao je Subašić te se osvrnuo na 'adute' s klupe:

- Hrvatska reprezentacija ima stvarno kvalitetne igrače, nije to samo prvih 11. Svaki koji uđe daje svoj maksimum i tako je i danas bilo, ispalo je super. Ali bilo je stvarno teško, sparina i utakmica je bila stvarno teška, ali kao što sam rekao najbitnije je da smo pobijedili. Uvijek je lijepo pobijediti prije jednog velikog natjecanja, to smo ostvarili i idemo dalje.

Pred novinare su se odvažili stati i Vedran Ćorluka te Dejan Lovren.

- Uh, prvo poluvrijeme je bilo baš sparno, tu i nismo bili najbolji. Mislim da smo u ovoj utakmici imali velike oscilacije, bilo je dobrih i lošijih stvari. I sada sve je jasno, moramo ispraviti ove negativne momente, zadržati dobru atmosferu i biti pravi u Rusiji - rekao je Ćorluka te prokomentirao prelazak na rusku klimu - Uh, ta ruska klima može biti jako varljiva, ali da, trebalo bi nam biti lakše s obzirom da igramo noćne utakmice.

Dalić: Najveća greška mi je što sam dopustio da se igra u 18h!
Dalić: Najveća greška mi je što sam dopustio da se igra u 18h!

Usporedio je Nigeriju sa Senegalom, a prokomentirao je i događaj pred kraj utakmice kada je ostao ležati na travnjaku.

- Senegal i Nigerija su prepuni brzih napadača, to smo dobro osjetili danas. Ali, bit će nam s Nigerijom još i teže s obzirom da ćemo igrati natjecateljsku utakmicu. Kažem, danas nam je najbitnija ova pobjeda, a na Svjetskom prvenstvu bolja mora biti i igra. No, najvažnije je da se pobjeđuje.

- Malo mi se u jednom klizećem startu zgrčio taj list s kojim sam imao problema, ali vjerujem da će s time sve biti u redu.

Dejan Lovren bio je najbolji hrvatski branič u ovim pripremnim okršajima s Brazilom i Senegalom.

- Stvarno je bilo super igrati pred ovom fantastičnom publikom, svi smo zadovoljni i volimo se vratiti u ovaj dio Hrvatske. Zahvaljujem se navijačima na podršci, Osijek će uvijek za mene buditi lijepe emocije - poručio je Lovren pa dodao - Rezultat je dobar, iako prvo poluvrijeme nije bilo u skladu s našim očekivanjima. Bilo nam je teško igrati po sparini, ali mislim da smo dobro odradili i ovaj zadatak. Senegal je vrlo brza momčad, to nam je sigurno bila dobra priprema za Nigeriju, to su slične momčadi. Puno se baziraju na kontranapade, ali mi imamo veliku kvalitetu, pa možemo biti uspješni i protiv Nigerije.

Dao je komentar i na očekivanja od SP-a:

- Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu, prvo ćemo razmišljati o Nigeriji. Ljudi nas ne smatraju nekim favoritima, to je jako dobro, a vjerujem kako možemo jako daleko. Fizički se dobro osjećam, iako sam danas izašao jer sam malo osjetio mišić, no sve će do Svjetskog prvenstva biti u redu

VIDI OVO: 15 zabavnih činjenica o nogometu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske