Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Nismo mi simpatični protivnici, Rijeka u Europi ide po bodove'

'Nismo mi simpatični protivnici, Rijeka u Europi ide po bodove'
3

Rijeka u četvrtak igra utakmicu 2. kola EL kod nizozemskog AZ Alkmaara. Frankov nastup je upitan, Halilović se vratio i počet će na klupi, a zbog zdravstveni razloga Čerin, Murić, Galović, Arsenić i Ristovski

VIDEO

Nismo mi 'simpatični protivnici' nego Rijeka koja je u Europski ligu došla osvajati bodove. S tim je riječima šef Simon Rožman mahnuo na pozdrav u krčkoj zračnoj luci i poveo Bijele prema Nizozemskoj gdje sutra od 21 sat kod AZ Alkmaara (nakon prošlotjednog nesretnog 0-1 poraza od Real Sociedada na Rujevici) igraju utakmicu 2. kola skupine F Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening pa let s Krka u Alkmaar

Pokretanje videa...

Rijeka uoči AZ-a 01:42

I Rijeka i AZ su puni korona-problema. Nizozemci skoro stalno igraju s istih 12-13 igrača, a Riječani su u Alkmaar otišli bez Čerina, Murića, Galovića, Arsenića i Ristovskog te Galešića, Turčina, Travaglie i Iglesiasa koji ionako nisu ni prijavljeni za nastupe u Europi.

Ima i dobrih vijesti: najbolji igrač prošle sezone, Tibor Halilović, je oporavljen i pun želje da barem dio utakmice pomogne suigračima!

- Halilović će biti na klupi, ali bude li trebalo i on će igrati. On je jedan od predvodnika tog sjajnog zajedništva koje nas krasi. Ne može biti 100% spreman, ali rekao mi je 'Šefe, tu sam, koliko god treba' - priča Rožman na Krku prije leta za Nizozemsku.

Franko se oporavlja, ali Rijeka ima četvoricu s korona virusom
Franko se oporavlja, ali Rijeka ima četvoricu s korona virusom

Među putnicima je i kapetan...

- Franko Andrijašević je upitan. Ne ide oporavak toliko brzo koliko smo se nadali, zadnji trening će biti presudan u odluci hoće li igrati.

'Borbeni plan' i zamjene za one koji nedostaju?

- Plan: preživjeti prvih 15 minuta i znati zadržati loptu pa im priprijetiti. Zamjene: umjesto Čerina - Lepinjica ili Capan, premda ni Capan nije na 100% zbog problema s aduktorom.

Protiv fantastičnih Španjolaca se doma izgubilo minimalno i tek u sudačkoj nadoknadi, a promašeno je 4-5 'mrtvih' šansi. Što donosi AZ u odnosu na Real Sociedad?

- Sociedad je momčad koja najviše golova zabija u finišu utakmice, a AZ je posve drukčiji, oni jako žestoko ulaze u prvih 15 minuta, na početku i nakon odmora. Nisu dobro odigrali zadnjih nekoliko utakmica. Imaju jako brzu tranziciju i reakciju prema naprijed nakon što oduzmu loptu. Individualno je Sociedad na većoj razini, ali i Nizozemci su desetak puta skuplja momčad od nas.

Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost
Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost

Lako je primjetno da momčad i sve ovako desetkovana korona virusom i ozljedama zaista vjeruje u sebe.

- Da, igrači vjeruju u sebe i to je sjajno. I ne samo oni, svi smo veliki optimisti. Ja vidim kako svaki moj savjet i sugestija padaju na plodno tlo, strahovito su svi fokusirani na posao od prvog dana priprema i stvarno su 100% prihvatili koncept 'u svakoj utakmici napraviti pomak nabolje u odnosu na prošli izazov'. Zajedništvo je na velikoj razini, vidi se kako su svjesni da samo tako možemo napraviti velike stvari, a to onda podiže i ugled kluba i cijenu svakome od njih na nogometnome tržištu. Ova momčad diše zajedno, a ja mislim kako i iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje.

Španjolci oduševljeni Rijekom: Sociedad je pobijedio u agoniji
Španjolci oduševljeni Rijekom: Sociedad je pobijedio u agoniji

Što znamo o Nizozemcima?

- Malo standardnih im je otpalo zbog korone, startnih 11 im je zdravo. Karlsson i Stengs su strahovito brza i opasna krila, u vezi rutineri de Wit i Midtsjö imaju ogroman broj utakmica koje su odigrali zajedno. Najviše rotiraju u obrani. Klasična nizozemska momčad: brzina, igranje po bokovima, obrambeni bočni idu naprijed i daju im širinu. Moramo u sredini duže zadržati loptu i biti opasni po njihov gol.

I za kraj je poručio:

- Ne želimo biti samo simpatični protivnici koji namuče favorite, ali izgube s golom razlike. Rijeka je ambiciozna i što se tiče osvajanja bodova u Europskoj ligi. Znači moramo biti još hrabriji nego protiv Real Sociedada na Rujevici i: početi osvajati bodove.

AZ će napadati iz svih oružja. Ivor Pandur je otišao u Veronu, a Ivan Nevistić čvrsto prigrabio status prvog golmana.

- Možemo očekivati njihov pad pred kraj utakmice jer imaju problem s koronom i non-stop im igra ista ekipa. Oni će nam sigurno željeti zabiti gol odmah na početku, a mi ćemo sigurno imati svoje šanse u nastavku. To će biti naš forte - rekao je Nevistić.

Inače, sutra od 21:00 na AFAS stadionu igraju najmlađe momčadi EL-a! Rijeka je najmlađa s prosjekom 24,1 godinu. Jednako mlad je PSV, a AZ Alkmaar odmah tu do njih - prosječna starost sljedećeg Rijekinog protivnika je 24,3 godine. Mlad je i Dinamo, 25,6. Sociedadovi igrači prosječno su stari 26,3 a Napolijevi 26,7 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'