Obavijesti

Sport

Komentari 98

Ništa ni od mlade repke: Bišćan neće zvati Sosu za Euro U-21!

Ništa ni od mlade repke: Bišćan neće zvati Sosu za Euro U-21!

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija krajem svibnja igra četvrtfinale Eura U-21 protiv Španjolske, a kako doznajemo, na popisu sigurno neće biti Sosa koji je htio zaigrati za Njemačku...

VIDEO

Prije nekoliko dana izbornik Zlatko Dalić potvrdio je kako lijevi bek Borna Sosa (23) neće biti na popisu reprezentacije za Europsko prvenstvo, a neće ga zvati ni izbornik mini 'vatrenih' Igor Bišćan!

Pokretanje videa...

Borna Sosa odabrao Njemačku 01:19

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija krajem svibnja igra četvrtfinale Eura U-21 protiv Španjolske, a kako doznajemo, na popisu sigurno neće biti Sosa koji je htio zaigrati za Njemačku. Nogometaš Stuttgarta se tijekom dana ispričao svima zbog svoje, kako sam kaže, pogrešne odluke, ali unatoč tomu, Bišćan više ne računa na njega.

Dobio je njemačko državljanstvo preko majke Vesne rođene u Berlinu, no nije mogao riješiti i promjenu sportskog državljanstva jer je Sosa napunio 21 godinu kad je zadnji put igrao za Hrvatsku (imao je 22) pa je njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njihovu reprezentaciju jer ne zadovoljava uvjete Fifina statuta. A nakon što je sve palo u vodu, oglasio se i sam Sosa, koji se ispričao te dodao kako se stavlja na raspolaganje reprezentaciji. No ta mu isprika neće pomoći jer Dalić ne računa na njega za nadolazeći Euro, a više ne računa ni Bišćan.

VfB Stuttgart - SV Wehen Wiesbaden

Sosa je bio jedan od stožernih igrača mlade reprezentacije s kojom je iznio kvalifikacije te izborio Euro. Igrao je u svim mlađim selekcijama Hrvatske i skupio 56 nastupa, ali ne i za A vrstu, što je bio okidač promjene državljanstva. Bio je i na popisu za EP, prve dvije utakmice protiv Portugala i Švicarske nije mogao igrati zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Škotske u kvalifikacijama, ali Bišćan je ozbiljno računao na njega za posljednji susret protiv Engleske.

Zagreb: Igor Bišćan održao je konferenciju za medije

No, na dan polaska reprezentacije na EP u Sloveniju, Sosa je javio da ipak ne može doći zbog ozljede. Ali ono što je mnoge zasvrbjelo je to što je samo nekoliko dana poslije odigrao 90 minuta protiv Werdera. 

Prijateljska utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Sosa je ponajbolji lijevi bek njemačke lige i bilo je jasno da bi nam bio od velike pomoći u četvrtfinalu protiv Španjolaca, ali kada je objavio da želi igrati za Njemačku, očito si je sam zatvorio vrata mlade reprezentacije za koju je, obzirom da su mu 23 godine, odigrao svoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja