Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ništa od medalje, Veočić izgubio u četvrtfinalu SP-a u Beogradu

Ništa od medalje, Veočić izgubio u četvrtfinalu SP-a u Beogradu
4

Iskusni Kubanac Hernandez bio je jednoglasno bolji od mladog Brođanina te Hrvatska i dalje čeka medalju sa SP-a još od Marija Šivolije 2005. godine

VIDEO

Hrvatski se boksači vraćaju sa Svjetskog prvenstva u Beogradu bez medalje. Opet. Još od 2005. i srebra Marija Šivolije Hrvati se nisu penjali na postolje na SP-u.

Zagreb: Državno prvenstvo u boksu za seniore U-22, Gabriel Veočić - Noa Ježek

Zadnji adut bio je naš najmlađi boksač u Beogradu Gabrijel Veočić (20). On je jedini došao do četvrtfinala, ali izgubio je od iskusnijeg Kubanca Hernandeza jednoglasnom odlukom sudaca. Prvu i treću rundu svi su suci dali Kubancu, drugu je jedino kanadski sudac bodovao za Gabrijela.

'Kupao sam se u ledenoj Savi, a mogao bih pojesti 20 sladoleda'
'Kupao sam se u ledenoj Savi, a mogao bih pojesti 20 sladoleda'

Kubanac je dobio prvu rundu 5-0 i održavao prednost s distance, odlično se kretavši i ispalivši povremeno kontre u preostale dvije. Gabrijel je oprezno ušao u meč, nadigravao se s s distance s odličnim kubanskim tehničarom, brzih kretnji i promjena smjera, a u nekoliko međusobnh razmjena Martinez je ostvario bodovnu prednost kod svih pet sudaca.

Veočić je pojačao ritam u drugoj, preuzeo inicijativu, plasirao i nekoliko kombinacija, a tu rundu u njegovu je korist bodovao kanadski sudac. Zadržao je inicijativu do kraja, no suci su i te runde dodijelili Kubancu.

Veočiću je nedostajalo i malo snage, nakon brutalne serije mečeva nije uspio jače pritisnuti Martineza i uvesti ga u probleme kako bi ugrozio njegovu prednost. Na kraju za suce nije bilo dvojbi, Hernandez Martinez plasirao se u polufinale i osigurao odličje.

Najmlađi u našoj reprezentaciji u Beogradu ostvario je i najveći uspjeh preko svih očekivanja. Prvak u srednjoj kategoriji Gabrijel Veočić, skromni i samozatajni boksač iz Slavonskog Broda, kojeg vodi naš bivši boksač i prvak Pero Veočić, njegov otac, prije 20 godina i sudionik Svjetskih vojnih igara i Mediteranskih igara, koji se borio i u olimpijskim kvalifikacijama.

Mladi hrvatski vojnik Gabrijel Veočić, koji je samo dan uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo položio svečanu prisegu u oružanim snagama Republike Hrvatske, nanizao je savršenim taktičkim i tehničkim izvedbama tri velika suparnika: predstavnika Meksika Martineza, pa reprezentativca Bosne i Hercegovine Lea Cvitanovića i onda veliku nadu britanskog boksa, Škota Sama Hickeya, bivšeg juniorskog viceprvaka Europe.

Mladi Gabrijel koji je tek kročio među na svjetsku boksačku scenu zadivio je sve taktički mudrim i dominantnim boksom kao da se godinama natječe među najboljim svjetskim boksačima.

U srednjoj kategoriji, jednoj od najzahtjevnijih u kojoj su nastupila čak 46 boksača, Veočić je ušao među najboljih osam! Nema puno hrvatskih boksača koji su to uspjeli, od neovisnosti samo su Filip Palić (2001.) i Marijo Šivolija (2005.) osvojili svjetske medalje, a tek nekoliko boksača uspjelo je izboriti četvrtfinale: Marko Čalić, Filip Hrgović, Hrvoje Sep...

Dosad je Gabrijel osvajao medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe, te mlađih seniora, a ove godine zaustavljen je također korak do medalje na Europskom seniorskom prvenstvu do 22 godine u talijanskom Rosetu.

Gabrijel je na najvećoj sceni dokazao da ima klasu za svjetski vrh.

Skromni mlađi Veočić prije završnice u beogradskoj Štark Areni ponosno je istaknuo:

- Zahvalio bih se prvo svim ljudima koji su me podržavali te stručnom timu Hrvatske boksačke reprezentacije koji mi je pomogao u slaganju taktike za mečeve. Najviše sam zahvalan svom ocu i ujedno glavnom treneru koji me doveo do ovog rezultata.

Nakon četvrtfinala Gabrijel je rekao:

- Druga i treća runda mogle su se i drukčije bodovati, mislim da sam bio bolji. Zadovoljan sam nastupom na Svjetskom prvenstvu, žao mi je što nisam uspio osvojiti medalju, ali bit će prilike, tek mi je 20 godina!

Tako je Hrvatska završila nastup na SP-u razočaravajuće. Najveći aduti Marko Milun i Toni Filipi ispali su već u prvom kolu, kao i još četvorica boraca, a olimpijac Luka Plantić, uz još dvojicu, u drugom. Veočić je jedini prošao dva kola, nanizao je tri pobjede, ali do borbe za medalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade