Sport

Komentari 6

Novi teški dani za argentinski nogomet: Sabelli zatajilo srce

Novi teški dani za argentinski nogomet: Sabelli zatajilo srce

Alejandro Sabella bio je na klupi 'gauča' na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu kada je Argentina nesretno izgubila u finalu. Završio je u bolnici zbog tekućine u nogama, a kad je trebao doma, stanje se zakompliciralo

Bivši izbornik argentinske nogometne reprezentacije Alejandro Sabella (66) hospitaliziran je u klinici u četvrti Belgrano, u gradu Buenos Airesu. U bolnicu je primljen protekle srijede, a kada se činilo da stvari idu nabolje, zdravstveno stanje mu se pogoršalo.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači se opraštaju od Maradone

Sabella se trenutačno nalazi na Kardiovaskularnom institutu u Buenos Airesu, gdje je doveden prošle srijede zbog zadržavanja tekućine u nogama, a iz predostrožnosti je zadržan na promatranju.

Kako javlja TyC Sports, posljednjih dana zdravstveno stanje se poboljšavalo, ali je nesretno 'pokupio' bolničku infekciju koja je dovela do zatajenja srca s kojim ima problema još od kraja Svjetskog prvenstva 2014. 

Najbliži krug ljudi popularnog 'Pachorre' izjavili su da "njegov život nije ugrožen".

Poruku podrške bivšem treneru uputio je legendarni veznjak Juan Sebastian Veron (45). Na Instagramu je objavio sliku dok su obojica branili boje argentinskog Estudiantesa - Sabella na klupi, on na travnjaku.  Veron je nakon umirovljenja preuzeo predsjedničku dužnost tog argentinskog prvoligaša.

Sabella se u trenerskim vodama okušao još 1990., što je bio njegov prvi trenerski angažman, kad je u River Plateu bio pomoćnik.

Tek se u Estudiantesu osamostalio i prvi put poveo klub kao glavni trener i vodio ga u 97 službenih utakmica. Nakon toga otišao je u Emirate pa već nakon mjesec dana shvatio da su to dva različita svijeta.

Na čelu argentinske reprezentacije bio je od kolovoza 2011. do kraja Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. kada je malo falilo da ode do kraja. Mario Götze je golom u nadoknadi Nijemcima osigurao titulu.

Najčitaniji članci