Obavijesti

Sport

Komentari 11

Nowitzki za povijest, prestigao je velikog Hakeema Olajuwona

Nowitzki za povijest, prestigao je velikog Hakeema Olajuwona
5

Dirk Nowitzki najbolji je europski strijelac u povijesti NBA lige, a od srijede je deveti na vječnoj ljestvici s 26,953 koša. Od aktivnih igrača ispred njega je samo Bryant

VIDEO

Sacramento Kingsi vodili su 24 razlike protiv Mavericksa u Dallasu, no Dirk Nowitzki nije dopustio da mu pokvare veliku noć . S 23 koša poveo je preokret do pobjede 106-98, a Nijemac je ujedno prestigao Hakeema Olajuwona na vječnoj ljestvici strijelaca u NBA ligi.

- To što sam ispred The Dreama je nevjerojatno. Njega nije bilo moguće čuvati pod košem, po osjećaju za igru je pri vrhu, zato sam prilično ponosan - rekao je 36-godišnji Dirk koji igra svoju 17. sezonu. Cijelu NBA karijeru proveo je samo u Mavericksima, koje je odveo do naslova prvaka 2011. godine.

VIDEO

Bryant također u povijesnim knjigama

Nowitzki je trenutačno deveti strijelac u povijesti najjačeg košarkaškog natjecanja s 26,953 koša. Daleko na vrhu je Kareem Abdul-Jabbar s 38,387, ispred Karla Malonea (36,928) i Michaela Jordana (32,292). Od aktivnih igrača najviše je zabio Kobe Bryant (31,887), koji je u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu oborio neslavni rekord.

Zvijezda Lakersa protiv Memphisa promašila je 16 šuteva iz igre. Bryant je tako promašio 13,421 šuteva u svojoj dugoj karijeri, najviše u povijesti NBA lige. Dosadašnji rekorder bio je John Havlicek s 13,417 promašaja iz igre.

Lakersi su poraženi šesti put u sedam utakmica, Memphis je pobjedom 107-102 došao do omjera 7-1, najboljeg u zapadnoj konferenciji. Mike Conley s 23 koša bio je najbolji u pobjedničkoj ekipi, Bryant je uz šut 10/26 iz igre završio na 28 poena.

Pobjede Raptorsa, Blazersa i Spursa

Portland je uz 29 koševa i sedam asistencija Damiana Lillarda pretvorio zaostatak od 23 koša u pobjedu 102-100 protiv Charlotte Hornetsa, a Tony Parker imao je sličan učinak u pobjedi prvaka kod Warriorsa. Francuz je s 28 koševa i sedam asistencija predvodio San Antonio Spurse do četvrte pobjede u sedam utakmica. Golden Stateu to je bio tek drugi poraz.

- Poslije utakmice došao sam do Gregga Popovicha i rekao mu: "Baš vam hvala što ste baš protiv nas odlučili odigrati najbolju utakmicu sezone" - uz osmijeh je rekao Steve Kerr , trener Warriorsa kojem je Popovich bio jedan od mentora.

Na istoku je na prvom mjestu pomalo iznenađujuće Toronto . Raptorsi su pobijedili Orlando Magic 104-100, uz 19 koševa Kylea Lowryja .

Jedini kanadski klub ima omjer 7-1, iza sebe drži Bullse (6-2), Heat (5-2), Wizardse (5-2) i Brooklyn (4-2) našeg Bojana Bogdanovića koji večeras igra u Phoenixu.

Indiana Pacersi Damjana Rudeža s omjerom 2-6 u donjoj su polovici istočne konferencije, a večeras gostuju u Miamiju.

Rezultati:

  • Toronto Raptors - Orlando Magic 104-100
  • Memphis Grizzlies - LA Lakers 107-102
  • Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 85-78
  • Dallas Mavericks - Sacramento Kings 106-98
  • Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 102-100
  • Golden State Warriors - San Antonio Spurs 100-113
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora
Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'