Obavijesti

Sport

Komentari 52

Opet zatvorenik?! Sljedeći Hrgin protivnik proveo je u zatvoru čak 12 godina zbog kokaina

Opet zatvorenik?! Sljedeći Hrgin protivnik proveo je u zatvoru čak 12 godina zbog kokaina

Danas iskusni Amerikanac, koji ima 39 godina, platio je svoje neiskustvo kada su ga 2004. uhvatili s kilogramom kokaina koji se trebao prodati. Iako je platio jamčevinu i branio se sa slobode, odrazilo se to na njegovu boksačku karijeru.

VIDEO

Znate li što je zajedničko Gregoryju Corbinu, Amiru Mansouru i Rydellu Bookeru? Osim što su prva dvojica već bili protivnici Filipa Hrgovića u ringu, a treći bi to trebao biti za manje od mjesec i pol dana, 7. studenog na Floridi, sva su trojica bivši - zatvorenici.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović pjeva "Grkinju" nakon pobjede

Pokretanje videa...

Hrgović pjeva "Grkinju" 00:46

Pomalo nevjerojatno, ali El Animal će u 12. profesionalnoj borbi imati još jednog protivnika koji je kršio zakon. Štoviše, Rydell je najviše vremena proveo u zatvoru, čak 12 godina.

Hrga je slavio uz Thompsonovu Grkinju: 'Više se ne vraaaaćaj!'
Hrga je slavio uz Thompsonovu Grkinju: 'Više se ne vraaaaćaj!'

Danas iskusni Amerikanac, koji ima 39 godina, platio je svoje neiskustvo kada su ga 2004. uhvatili s kilogramom kokaina koji se trebao prodati. Iako je platio jamčevinu i branio se sa slobode, odrazilo se to na njegovu boksačku karijeru koja je u amaterskom dijelu puno obećavala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just trying to have fun and live life! It’s flight time😁💯🤷🏽‍♂️

Objavu dijeli Rydell Booker (@rydell_booker)

Kada je dobio priliku da se bori protiv Jamesa Toneyja te poziciju prvog izazivača svjetskog prvaka po WBC-u, a nakon što je u tri godine profesionalne karijere skupio 22 pobjede i osvojio svjetsku WBC titulu lakoteške kategorije za mlade boksače, ušao je u meč života nepotpuno spreman.

- Prihvatio sam taj meč u jako teškoj situaciji. Trebao mi je novac. Već tada sam bio na uvjetnoj kazni, svjestan kako ću morati u zatvor, trebao mi je novac za platiti sve pravne troškove. Boksački svijet nije mi davao nikakve šanse, mislili su da će me završiti u prvoj rundi jer je dolazio iza pobjede protiv Evandera Holyfielda. No, otišao sam tamo i pokazao koliko sam čvrst borac - govorio je Rydell, koji je završio na podu u osmoj rundi, a na koncu izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Ubrzo potom Rydell je saznao kaznu za svoj prekršaj, osuđen je na 12 do 30 godina zatvora s pravom na jamčevinu nakon 12, kada je i pušten na slobodu. Nije dvojio oko povratka u ringu, otkako se vratio u travnju 2018., u sljedeća dva mjeseca pobijedio je u dva meča, a potom prošlog studenog izazvao Kubrata Puleva. 

- Imao sam jako malo vremena za pripreme i nisam se dobro pripremio. Više nego išta mi je trebao novac da bih mogao osigurati mjesto za život mene i moje obitelji. No, nemam isprike. Jedino sam uvjeren da sam mu pružio dobar otpor. On je kao robot, konstantno je ponavljao isto. Da sam bio u pravoj formi, uvjeren sam da bih ga prebio - rekao je Rock n' Eye koji je trebao ići na SP 2000. godine kao državni prvak, ali zbog optužbe da je kolegi ukrao telefonsku karticu, više nije bio dio reprezentacije.

Kada se sve zbroji, Rydellov omjer u profesionalnoj karijeri iznosi 26 pobjede i tri poraza, sva tri su sudačkom odlukom. Dakle, Filipa Hrgovića čeka ozbiljan posao. Puno ozbiljniji no što je u subotu u Danskoj bio Grk Kartozia.

- Booker je sigurno kvalitetniji borac od Kartozije. Bio je jako nezgodan sparing-partner, jedan od boljih s kojima sam radio. Jako je vješt, ali njegova fizička sprema nije na mojoj razini. Ja sam mlađi, u boljim boksačkim godinama. Nije nikako za podcijeniti, davno se borio za svjetsku titulu, izdržao je s Kubratom Pulevom 10 rundi. Tehnički je dobar i sigurno je jedan još malo bolji uvod za ona najjača imena - rekao je Hrgović o novom protivniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja