Sport

Komentari 22

'Ovo je čak bila bolja utakmica nego bilo koja na SP-u u Rusiji'

'Ovo je čak bila bolja utakmica nego bilo koja na SP-u u Rusiji'

Svi su igrači sudjelovali u gotovo svim akcijama, bilo nas je svugdje. Mladi igrači? Na njima svijet ostaje i moraju nam pomoći jer se smjenjuju generacije. Ovo ništa ne znači ako ne pobijedimo Azere, kaže Ivan

Hrvatska se pobjedom kod Slovačke 4-0 približila plasmanu na Europsko prvenstvo 2020., a među strijelcima u briljantnoj pobjedi bio je i Ivan Perišić (30), novi igrač Bayerna, koji je u 46. minuti zabio za 2-0 nakon što je njegov šut okrznuo slovačkog beka Martina Valjenta i tako prevario golmana Martina Dubravku.

- Mislim da je čak danas bilo bolje nego što je bila ijedna utakmica u Rusiji. Stvarno, od prve do zadnje minute je bilo... Kako defenzivno, tako i ofenzivno. Skoro je svaka akcija bila gol-šansa i ne znam kad smo ovako dobro odigrali - kazao je Perišić nakon ogleda u Trnavi.

Čudesno je djelovao hrvatski napad. Uputili smo čak 31 udarac na gol domaćina koje je spašavao i okvir gola u tri navrata, zicere su pritom promašili Bruno Petković i pogotovo Domagoj Vida... No pritisak se isplatio, zabili smo četiri gola.

- Uvijek govorimo kako je pristup najvažniji, kao što je bio i u zadnjim utakmicama prisutan, ali sad smo tome nadodali i kombinatoriku, što se vidjelo. Svi su igrači sudjelovali u skoro svim akcijama, bilo nas je svugdje. Tri, četiri stative, prečke, četiri gola... Ne može bolje - rekao je Ivan.

Ovi "vatreni", za razliku od onih "ruskih", imaju jaku injekciju mlađih igrača koji već rješavaju utakmice. Dominik Livaković bio je sjajan na golu, Nikola Vlašić zabio je gol, kao i Bruno PetkovićJosip Brekalo i Mario Pašalić ušli su u nastavku i radili probleme Slovacima...,

- Znamo da na mladima svijet ostaje, ali mi stariji opet im moramo pomoći da se što bolje prilagode i da nam pomognu što je brže moguće jer se smjenjuju generacije. Što se brže prilagode, bit će bolje za Hrvatsku - kaže Perišić.

"Vatreni" se okreću novoj utakmici, već u ponedjeljak od 18 sati gostujemo kod Azerbajdžana bivšega hrvatskog reprezentativca Nikole Jurčevića koji ima četiri poraza u četiri utakmice. Među njima je i onaj na Maksimiru 2-1 u prvom kolu, kad smo teškom mukom slomili autsajdera.

- Bila je ovo ključna utakmica, ali ako ne pobijedimo Azerbajdžan, ovo malo znači. Idemo tamo po tri boda i što se prije kvalificirati - zaključio je Ivan Perišić.

Najčitaniji članci