Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Ovo je naše četvrtfinale, ali ne opterećujem ni sebe, a ni cure'

'Ovo je naše četvrtfinale, ali ne opterećujem ni sebe, a ni cure'

Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve svoje na teren, rekao je izbornik Nenad Šoštarić prije susreta protiv Njemačke

VIDEO

Hrvatske rukometašice nalaze se korak do najvećeg uspjeha ženskog rukometa, plasmana u polufinale europskog prvenstva u Danskoj. Za ulazak u polufinale borit će se u utorak u 18:15 sati protiv Njemačke, a Hrvatska s pobjedom sigurno ide dalje, ali može čak i s porazom.

Ćamila je za opuštanje ekipe organizirala - olimpijske igre!
Ćamila je za opuštanje ekipe organizirala - olimpijske igre!

Naime, ako Njemačka večeras izgubi od Nizozemske ili odigra neriješeno, hrvatskim rukometašicama u utorak će biti dovoljan bod za polufinale.  Ako Njemačka pobjedi Nizozemsku izjednačit će se s Hrvatskom i u slučaju našeg remija odlučivat će gol razlika. Ako Nizozemska pobijedi Njemačku, a Njemačka nas, još uvijek možemo dalje, ali zatvara se krug od tri reprezentacije i važna će biti gol-razlika.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje nakon Srbije

Pokretanje videa...

Slavlje rukometašica nakon Srbije 03:15

Ulazak u polufinale hrvatskim rukometašicama donosi borbu za medalje, ali i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine na kojem naših djevojaka nije bilo od 2011. godine.

- Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve svoje na teren - rekao je izbornik Šoštarić i dodao da se radi o kvalitetnim suparnicama:

Croatia vs Romania

- Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju.

Hrvatska je do sada na EP-u upisala četiri pobjede i poraz (Norveška), dok su Njemice zabilježile dvije pobjede, remi i poraz, večeras još igraju protiv Nizozemske, a potom u utorak s Hrvatskom. Tri dana predaha dobro su došla hrvatskoj reprezentaciji. Djevojke su napokon imale malo vremena za sebe, odmor, ali i detaljno studiranje suparnica. Ako nekog dobro poznaje na ovom Europskom prvenstvu, onda hrvatska reprezentacija zna Njemačku.

'Ja se živciram zbog naših cura, ali tek moj otac... Njemice nam leže, ma vjerujem u polufinale!'
'Ja se živciram zbog naših cura, ali tek moj otac... Njemice nam leže, ma vjerujem u polufinale!'

U posljednjih godinu dana igrale su s njima četiri puta, Njemačka je slavila dva puta, a sva susreta su završila bez pobjednika. U lipnju 2019. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Koprivnici je bilo 24-24. Uzvrat je pripao Njemicama sa 25-21 i one su otišle u Japan. U listopadu te iste godine igrale su dva prijateljska susreta. U zagrebačkoj Areni, bez igračica Podravke, bilo je 21-21. Pred 10.000 gledatelja u Hanoveru Njemačka je slavila 32-23.

Iz tog sastava Njemačke, čak je deset igračica u Koldingu. Vratarski dvojac je odličan. Posebno Dina Eckerle koja je članica Metza zajedno s našom Ivanom Kapitanović. Isabelle Roch pak, smo vidjeli ove sezone u Ligi prvakinja protiv Podravke jer je članica Borussije Dortmund kad je u međusobnom susretu upisala deset obrana i odnijela bodove iz Koprivnice.

Na vanjskim pozicijama Njemačka ima nominalno svoju prvu zvijezdu, 22-godišnju Emily Bolk , igračicu s maksimalnim ovlastima.

- Ispred nas je zadnja utakmica u drugom krugu. Trebamo dati maksimum od sebe, pobijediti. Počele smo se pripremati, analiziramo ih, mislim da će nam obrana biti vrlo važna, i u napadu se moramo kretati. Imaju jako visoku obranu gdje ćemo morati napadati prostor i stvarati situacije za vanjske igračice i za nas pivote, ali mislim da je obrana presudna - naglasila je Ana Debelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu