Sport

Komentari 6

Pala pomirba aktera prekida u Parizu: Nije on rasist, znam to

Pala pomirba aktera prekida u Parizu: Nije on rasist, znam to

Demba Ba je prvi i najžešće napao četvrtog rumunjskog suca Coltescua, a stvar su izgladili nakon što ih je spojio Dembin sunarodnjak koji je svojevremeno nastupao za Dinamo Bukurešt

Igrač turskog Bašakšehira Demba Ba (35) i rumunjski sudac Sebastian Coltescu (43) razgovarali su nakon sporne situacije na utakmici Lige prvaka koja je podigla prašinu u javnosti.

Utakmica PSG-a i turskog kluba prva je prekinuta utakmica u povijesti Lige prvaka zbog rasizma, a nastavljena je sljedeći dan.

Podsjetijmo, Coltescu je optužen da je bivšeg kamerunskog reprezentativca, Pierrea Weboa nazvao crncem dok je glavnom sucu objašnjavao kojem od trenera s gostujuće klupe treba pokazati crveni karton.

Ba je prvi reagirao i bio najžešći u sukobi s rumunjskim sucem, a turski prvak odbio je nastaviti utakmicu sve dok je Coltescu bio na terenu.

Nakon svega, čini se da su Ba i Coltescu izgladili stvari preko telefonskog razgovora, a spojio ih je Dembin bivši suigrač Ousmane N'Doye, koji je igrao u Rumunjskoj u Dinamu iz Bukurešta.

- Ja sam veliki ljubitelj mira. I Coltescu i Demba su me nazvali nakon što su razgovarali, bili su impresionirani dobrim razgovorom. Siguran sam da je to bio samo nesporazum - kazao je N'Doye pa nastavio:

- Znam kakvi su Rumunji, nikad tamo nisam imao problema s rasizmom. Pokušao sam dobiti Coltescuov broj čim sam mogao kako bih ga mogao ohrabriti, znam da nije rasist - zaključio je.

Najčitaniji članci