Obavijesti

Sport

Komentari 27

Pali pilu! Krenuo hrvatski WRC

Pali pilu! Krenuo hrvatski WRC

Drugi WRC Croatia Rally imat će polazište u Zagrebu, trajat će od 21. do 24. travnja i sastojat će se od 20 brzinskih ispita dugačkih 291,84 kilometra. Najveća je zvijezda i ove godine Kalle Rovanperä

VIDEO

Croatia Rally zadržao je svoje mjesto kao treća runda prvenstva i prvo tradicionalno asfaltno natjecanje sezone. To znači da će nova generacija Rally1 automobila s hibridnim pogonom pokazati svoje mogućnosti na brzincima bez snijega i leda nakon siječanjskog Rallyja Monte Carlo.

POGLEDAJTE VIDEO: Javljanje s Velesajma

Drugi WRC Croatia Rally imat će polazište u Zagrebu, trajat će od 21. do 24. travnja i sastojat će se od 20 brzinskih ispita dugačkih 291,84 kilometra.

Zbog oštećenja nastalih u potresu 2020. godine ciljna ceremonija preseljena je s Markova trga. Ceremonijalni start bit će u 18.30 na prostoru između Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Zagrebačkih fontana.

Najveći hrvatski adut za WRC je bivši nogometaš: 'Za ovo smo čak radili i vježbe koncentracije'
Najveći hrvatski adut za WRC je bivši nogometaš: 'Za ovo smo čak radili i vježbe koncentracije'
Počeo je spektakularni WRC Croatia Rally: Evo koje su ceste zatvorene zbog utrke
Počeo je spektakularni WRC Croatia Rally:  Evo koje su ceste zatvorene zbog utrke

Umirovit će se Pulić

Najveća je zvijezda i ove godine Finac Kalle Rovanperä, vodeći u ukupnom poretku. Ostao je dužnik domaćoj publici jer je prošle godine izletio već na prvom brzinskom ispitu.

- Nadam se da ćemo ove godine malo bolje završiti nastup u Hrvatskoj - rekao je vozač Toyote GR Yaris Rally1 pa dodao:

- Najveći izazov u Hrvatskoj bit će prebroditi nedostatak iskustva u odnosu na vozače koji su vozili cijeli rally prošle godine, jer smo okusili samo prvi brzinac i nakon toga nemamo nikakvih spoznaja.

Na listi prijava je 66 posada, uključujući osam hrvatskih te jedanaest Rally1 automobila, koji će predvoditi karavanu. Najveći hrvatski adut na Croatia Rallyju je Viliam Prodan sa suvozačem Zoranom Raštegorcem. Karijeru će na Croatia Rallyju zaključiti Niko Pulić, legenda hrvatskog automobilizma. Natjecat će se u konkurenciji WRC2.

Vrhovac: Quattro River Rally na području Karlovačke županije

Ruta kojom će ići

Posade će u petak, 22. travnja, krenuti prema brežuljcima Samoborskoga gorja, Žumberka i Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba, gdje ih očekuju četiri brzinca, koja će se voziti po dva puta.

Subotnja ruta, ponovno zapadno od Zagreba i uz dva prolaska brzincima, počinje ispitom Kostanjevac - Petruš Vrh, koji je najduži na natjecanju, s 23,76 km.

Nedjeljni će brzinci startati rano, i to u 7.18 sati, dionicom Trakošćan - Vrbno, koja će se voziti na najsjevernijoj točki itinerera. Sve je spremno za spektakl!

POGLEDAJTE 24 PITANJA S WRC VOZAČEM:

Jedan od najboljih u povijesti neće voziti na Croatia Rallyju
Jedan od najboljih u povijesti neće voziti na Croatia Rallyju
WRC u Hrvatskoj: 250 šlepera oprema Zagrebački velesajam
WRC u Hrvatskoj: 250 šlepera oprema Zagrebački velesajam
Kumrovec: Oštećen automobil Sebastiena Ogiera nakon sudara

Što je novo?

Platak i Trakošćan - Vrbno su novi brzinci u 2022. godini i njihovo je uvrštenje u itinerer rezultat nastojanja organizatora da proširi geografsko područje na kojem se natjecanje održava kako bi više navijača moglo pratiti akciju, smanjujući pritom prometna zagušenja na pojedinim dijelovima veznih sektora.
Time se područje natjecanja s dosadašnje tri iz 2021. proširilo na pet županija u 2022. godini. Oba nova brzinska ispita su uska i donose nekoliko promjena držanja asfalta.
Planinski brzinac Platak, koji prolazi pokraj riječkog skijališta nudi pogled na Jadransko more, a sadrži i Fan zonu. Trakošćan - Vrbno donosi valovitu konfiguraciju, koja će biti poznata timovima koji su na njoj testirali prošle sezone.
Shakedown duljine 3,65 km koji će se održati u četvrtak, 21. travnja s početkom u 9.01 također je nov. Smješten je u blizini drevnog grada Okića koji je prvi put spomenut 1193. godine.
Zbog oštećenja nastalih u potresu 2020. godine, ciljna ceremonija preseljena je s Markovog trga u servis. Ceremonijalni start održat će se u četvrtak u 18.30 na prostoru između Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Zagrebačkih fontana.

POGLEDAJTE VIDEO: Shakedown oko Okića

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom