Sport

Komentari 27

Pali pilu! Krenuo hrvatski WRC

Pali pilu! Krenuo hrvatski WRC

Drugi WRC Croatia Rally imat će polazište u Zagrebu, trajat će od 21. do 24. travnja i sastojat će se od 20 brzinskih ispita dugačkih 291,84 kilometra. Najveća je zvijezda i ove godine Kalle Rovanperä

Croatia Rally zadržao je svoje mjesto kao treća runda prvenstva i prvo tradicionalno asfaltno natjecanje sezone. To znači da će nova generacija Rally1 automobila s hibridnim pogonom pokazati svoje mogućnosti na brzincima bez snijega i leda nakon siječanjskog Rallyja Monte Carlo.

POGLEDAJTE VIDEO: Javljanje s Velesajma

Drugi WRC Croatia Rally imat će polazište u Zagrebu, trajat će od 21. do 24. travnja i sastojat će se od 20 brzinskih ispita dugačkih 291,84 kilometra.

Zbog oštećenja nastalih u potresu 2020. godine ciljna ceremonija preseljena je s Markova trga. Ceremonijalni start bit će u 18.30 na prostoru između Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Zagrebačkih fontana.

Umirovit će se Pulić

Najveća je zvijezda i ove godine Finac Kalle Rovanperä, vodeći u ukupnom poretku. Ostao je dužnik domaćoj publici jer je prošle godine izletio već na prvom brzinskom ispitu.

- Nadam se da ćemo ove godine malo bolje završiti nastup u Hrvatskoj - rekao je vozač Toyote GR Yaris Rally1 pa dodao:

- Najveći izazov u Hrvatskoj bit će prebroditi nedostatak iskustva u odnosu na vozače koji su vozili cijeli rally prošle godine, jer smo okusili samo prvi brzinac i nakon toga nemamo nikakvih spoznaja.

Na listi prijava je 66 posada, uključujući osam hrvatskih te jedanaest Rally1 automobila, koji će predvoditi karavanu. Najveći hrvatski adut na Croatia Rallyju je Viliam Prodan sa suvozačem Zoranom Raštegorcem. Karijeru će na Croatia Rallyju zaključiti Niko Pulić, legenda hrvatskog automobilizma. Natjecat će se u konkurenciji WRC2.

Vrhovac: Quattro River Rally na području Karlovačke županije

Ruta kojom će ići

Posade će u petak, 22. travnja, krenuti prema brežuljcima Samoborskoga gorja, Žumberka i Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba, gdje ih očekuju četiri brzinca, koja će se voziti po dva puta.

Subotnja ruta, ponovno zapadno od Zagreba i uz dva prolaska brzincima, počinje ispitom Kostanjevac - Petruš Vrh, koji je najduži na natjecanju, s 23,76 km.

Nedjeljni će brzinci startati rano, i to u 7.18 sati, dionicom Trakošćan - Vrbno, koja će se voziti na najsjevernijoj točki itinerera. Sve je spremno za spektakl!

POGLEDAJTE 24 PITANJA S WRC VOZAČEM:

Kumrovec: Oštećen automobil Sebastiena Ogiera nakon sudara

Što je novo?

POGLEDAJTE VIDEO: Shakedown oko Okića