Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Pippen mi je najviše pomogao u Chicagu, nikad nisam osjetio da on ima nešto protiv mene'

'Pippen mi je najviše pomogao u Chicagu, nikad nisam osjetio da on ima nešto protiv mene'
1

'Ja sam prvi put saznao kako da se 'dream team' dogovarao kako će igrati protiv mene. Ne vjerujem da bi se previše igrača naigralo taj dan kad vas čuva najbolji obrambeni dvojac ikad', prisjetio se Toni Kukoč

VIDEO

Dobro se bilo prisjetiti svih tih stvari nakon 20 godina. Doduše neke sam stvari tek sad saznao. Prvi sam put tek sad čuo da je komentar Krausea o Jacksonu bio da ako će imati 82-0 da se neće vratiti kao trener. Sad se saznaju i drugi detalji u vezi toga jer je izašla nova knjiga, započeo je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč (51) u intervjuu za SportKlub.

Nakon dugo vremena oglasio se Toni Kukoč koji je, kako i sam kaže, opet vraćen u centar medijske pažnje na našem području nakon što je izašao Netflixov dokumentarni serijal 'The Last Dance'. 

Zvao sam Jordana, sretan sam što je dokumentarac završio!
Zvao sam Jordana, sretan sam što je dokumentarac završio!

- Pitali su najprije gazdu Bullsa je li u redu da se to sve prati, ali manje više sve se pravilo radi Jordana kako bi se ispratila njegova karijera. Mislim da je kao osoba odličan, prema meni je uvijek bio super. To su stvari koje se dešavaju u svakoj ekipi, postoji provjeravanje novaka. On je izjavio da nikad nije tražio od svojih suigrača da rade nešto što on nije napravio. To je u jednu ruku istina, ali on je posebna vrsta atlete i nemaju svi njegove predispozicije. Kao vođa i lider je poseban te je najzaslužniji za osvojenih šest prvenstava - prisjetio se Toni.

'Kerr je ipak aktualan'

Mnogi su zamjerili Netflixu što su sa slike izbacili Tonija iako je bio važan dio momčadi. Naravno, serija je bila fokusirana na Michaela Jordana, ali 'konobar' je ipak bio važan kotačić u stroju Bullsa. Na slici se našao Steve Kerr (54).

- Ne vjerujem da je razlog taj što nisam Amerikanac jer ja živim u Americi. Vjerujem da je to jer je Steve Kerr ipak aktualan, trener je Golden Statea i za sve skupa, za gledatelje, nekako bi bilo značajnije i bolje da je netko koga se poznaje makar je i on sam rekao da ne zaslužuje biti na tom posteru - objasnio je Kukoč.

Bila je to strašna momčad koja je dugo držala rekord najboljeg skora u prvom dijelu sezone, ali od sezone 2015/2016 taj rekord više nije njihov.

- Mi smo mislili da nitko neće proći 72-10, ali eto prije par godina je Golden State dobio 72-9, ali možda je upravo to bio razlog zašto su na kraju izgubili finale. Vjerujem da bi se svi odrekli toga da su osvojili prvenstvo.

Kukoč se nakon prikazivanja serijala čuo i sa Jordanom koji mu je odgovorio u svom stilu, a saznao je i dosta novih stvari.

- Pričali smo mrvicu o golfu, a kad sam mu spomenuo da sam najtraženiji u zadnjih 20 godina, samo mi je poslao sarkastičan smijeh.

Youtube

Posebno je upečatljiv dio dokumentarca bio onaj koji prikazuje utakmicu play-offa protiv Knicksa koju je Toni odlučio šutom u zadnjoj sekundi. Jordan nije igrao, a Pippen je mislio da on zaslužuje uzeti zadnji šut.

- Bilo je to u play-offu protiv New Yorka, a bila je to specifična utakmica gdje smo vodili dvadesetak razlike, ušli u zadnju četvrtinu i nismo mogli pronaći rezultate kako da damo koš. U zadnjih par minuta on je uzeo nekoliko šuteva i nije uspio dati koš pa je Phil na neriješenom rezultatu na timeoutu nacrtao zadnji šut za mene. Kad je rekao Pippenu da treba izvesti loptu sa strane za mene to se njemu nije svidjelo. To se radilo kad je Michael bio tu, ali sad ga nije bilo. Ja sam bio te sreće da sam uspio pogoditi šut jer tko zna što bi bilo da ga nisam pogodio - rekao je Toni i osvrnuo se na odnos sa Pippenom: 

Dan kada je Pippen odbio igrati zbog Kukoča: Isto bih napravio
Dan kada je Pippen odbio igrati zbog Kukoča: Isto bih napravio

- A što se tiče Pippena, on je meni pomogao najviše od svih suigrača u Chicagu. On je totalno druga, nesebična, dobra osoba. Ali jednostavno iz nekih razloga ima netrpeljivost prema menadžmentu, prema Krauseu. A ja sam doveden kao igrač Jerryja Krausea te su izašle neke njegove izjave tada u novinama da se napravi neka pompa. Ja nikad nisam osjetio da on ima nešto protiv mene.

Sa Poljuda prešao na Gripe

Prisjetio se Toni i početaka svoje košarkaške karijere.

- U to sam vrijeme bio pionir Hajduka i jednostavno to ljeto 84.- 85. negdje me moj prvi trener Igor Karković vidio na moru. Prepoznala su me njegova djeca jer smo živjeli u istoj zgradi, a on mi je došao i rekao: ' Ti meni izgledaš kao košarkaš'. Ja sam mu rekao da ja igram 'u Hajduka', a on meni da samo dođem na Gripe da vidimo što se tu da napraviti.

Kukoč je odlično igrao i u dresu reprezentacije, ali dobro se sjeća kakav mu je bio 'odbor za doček' protiv američkog 'dream teama' 1992. godine u Barceloni kad su ga izabrali Chicago Bullsi.

Kako su Jordan i ekipa zezali Kukoča: Nosio si pelene s 12...
Kako su Jordan i ekipa zezali Kukoča: Nosio si pelene s 12...

- Bilo mi je malo čudno u to vrijeme, znao sam da sam draftiran u Bullse, ali nisam znao što se tamo dešava. Nisam znao Michaelove probleme, da Pippen traži novi ugovor, probleme s Krauseom... Ja sam prvi put saznao kako da se 'dream team' dogovarao kako će igrati protiv mene. Ne vjerujem da bi se previše igrača naigralo taj dan kad vas čuva najbolji obrambeni dvojac ikad.

'Htjeli smo poniziti Kukoča kako bi se Krause osjećao loše'
'Htjeli smo poniziti Kukoča kako bi se Krause osjećao loše'

Nedugo nakon toga poginuo je Dražen Petrović, a i dan danas se postavlja pitanje tko je od njih dvojice bolji.

- Ko je bolji, nemam pojma. Neka mudre glave odlučuju tko je bolji, ja bi bio najsretniji da je Dražen sad tu s nama i da možemo razgovarati o svemu, ali dogodila se tragedija - zaključio je Kukoč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja