Obavijesti

Sport

Komentari 53

VIDEO Hajduk pobijedio Široki! Debitirao Grgić, zabio Brkljača

VIDEO Hajduk pobijedio Široki! Debitirao Grgić, zabio Brkljača
5

Pritisnut problemom proboja korona virusa u svlačionicu trener Hajduka Valdas Dambrauskas kombinirao je momčad koja je na koncu slavila protiv Širokog Brijega 2-1.

VIDEO

Od zadnje domaće utakmice Hajduka i rekordne posjete 32.000 gledatelja protiv Osijeka proteklo je gotovo mjesec dana i Splićani su jedva dočekali novu priliku vidjeti u živo što je Valdas Dambrauskas spremao u pauzi. I vidjeli su solidnu igru za ovu fazu priprema, dva gola i minimalnu pobjedu 2-1, no u pripremnom razdoblju i onako nisu prioritet pobjede, nego uigravanje momčadi.

Pokretanje videa...

Lukas Grgić u Hajduku 00:32
HNS uvažio žalbu Hajduka, ipak će biti navijača za 111. rođendan
HNS uvažio žalbu Hajduka, ipak će biti  navijača za 111. rođendan


U ovih mjesec dana od utakmice s Osijekom euforija među navijačima nije splasnula, dapače, u dva tjedna 2022. godine članstvo je obnovilo njih preko 23.000, a na Poljudu se na prijateljskom ogledu sa Širokim po slobodnoj procjeni okupilo oko 4.000 gledatelja. I to uz izravan TV prijenos!? Iako je Hajduk objavio da je na Poljud stigao 2.151 gledatelj, dojam je da ih je na tribinama bilo daleko više.

No bez obzira je li se na tribinama našlo dvije ili četiri tisuće gledatelja, to ne mijenja puno na stvari, pogotovo kad se uzme u obzir da HNS muku muči s gledateljima i kako osigurati bankovnu garanciju za TV prava sa švedsko – britanskom korporacijom Endorphin Magineom, a Hajduk s druge strane uspijeva prodati prijenose svoja tri pripremna ogleda sa Širokim, Veležom i Varaždinom, i uz to imati i solidno popunjene tribine.

Nema sumnje da će tribine Poljuda biti dobro popunjene i na prvom domaćem ogledu, onom protiv Slaven Belupa u vikendu kada Hajduk slavi 111. rođendan, jer je kazna u međuvremenu ublažena, pa će umjesto cijelog stadiona biti zatvorena samo sjeverna tribina.  

Pritisnut problemom proboja korona virusa u svlačionicu i nekolicinom nedovoljno oporavljenih igrača, trener Hajduka Valdas Dambrauskas bio je prisiljen ispremiješati momčad. U prvom poluvremenu na teren je poslao postavu sa svega tri standardna prvotimca, na golu je bio Kalinić, ispred njega Čolina, Dimitrov, Simić i Melnjak, u veznom redu igrali su Vuković, Krovinović i Atanasov, na bokovima Dolček i Brkljača, a u špici napada Mlakar.

Hajduk je imao više od igre, od prve minute su uzeli posjed i pokušavali se nametnuti igrom, no do vodstva su stigli iz kontra napada. Nakon što je jednu dubinsku loptu u kazneni prostor Hajduka Jan Mlakar odbio glavom, na tridesetak metara od gola primio ju je Ivan Dolček i sjurio se u slalomu kroz obranu gostiju, zaobilazeći usput sve prepreke, a na koncu je matirao i nemoćnog Daria Miškića.

Navijači LASK-a poludjeli: Zašto ste Grgića pustili u Hajduk?
Navijači LASK-a poludjeli: Zašto ste Grgića pustili u Hajduk?

No prednost Hajduka potrajala je manje od minute, čim su krenuli s centra igrači Širokog loptu su  dodali na desno krilo do Ivana Ikića, koji je centrirao a u kaznenom prostoru između Stefana Simića i Davida Čoline ostao je slobodan bivši igrač Hajduka Tonći Mujan i glavom matirao nemoćnog Lovru Kalinića. Imao je nakon toga idealnu priliku još jedan bivši igrač Hajduka Jakov Blagajić, no s desetak metara pucao je nebu pod oblake.

U drugom poluvremenu trener Širokog Božo Musa promijenio je sve igrače u polju, dok je Dambrauskas to učinio u 60. minuti. Najprije je ušao Fossati, a nakon njega još i golman Perić te Lovrenčić, Katić, Elez, Livaja, Biuk, Pukštas i prinova Grgić, koji je dočekan pljeskom. Hajduk je i dalje imao posjed i pokušavao prijetiti, no dvije izgledne prilike opet je imao Široki, i to preko Tonija Kolege, čije je opasne šuteve oba puta zaustavljao Kalinić.

Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente
Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente

Brojne zamjene vratile su prevagu na stranu Hajduka, najprije je Marko Livaja pogodio vratnicu, potom je još jednom opasno zaprijetio, da bi na na koncu asistirao za gol imenjaku Brkljači. Gol je bio lijepa nagrada darovitom Brkljači za odličan nastup, a možda i poticaj da se što prije riješi njegov status. Ugovor ga s Hajdukom veže samo do ljeta, a pljesak gledatelja nakon što ga je Dambrauskas zamijenio Lazarom u 76. minuti, potvrda je da bi to bio dobar potez.

Današnjom utakmicom Hajduk je zaokružio dva tjedna priprema, a još dva ih čekaju do prve utakmice nastavka prvenstva u gostima protiv Šibenika. Trener Valdas Dambrauskas do sada je dobio zadnjeg veznog Lukasa Grgića i u iščekivanju je još nekoliko prinova na pozicijama stopera, desnog bočnog, krilnog napadača i centarfora. Još uvijek se čeka odluka Verone kada je u pitanju Nikola Kalinić, sve ostalo je obavijeno velom tajne...

'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'
'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'


Nakon završetka utakmice, a u sklopu priprema za nastavak sezone, momčadi su po dogovoru izvele po pet kaznenih udaraca. U raspucavanju su za Hajduk bili precizni Livaja i Elez, Fossati je pogodio vratnicu dok je Lovrencsicsu šut skinuo Miškić. Za Široki su precizni bili Vukoja, Jurica, Kolega i Paponja.

VIDEO SAŽETKA UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja