Obavijesti

Sport

Komentari 130

Pogledajte raspored Hrvatske u 2. krugu Eura: Još četiri okršaja u spektakularnoj novoj dvorani!

Pogledajte raspored Hrvatske u 2. krugu Eura: Još četiri okršaja u spektakularnoj novoj dvorani!

Nakon tri utakmice u Szegedu, rukometaši sele u glavni grad Mađarske. U MVM Domeu, koji će ugostiti i završnicu Eura, igrat će protiv Crne Gore, Danske, Islanda i Nizozemske

VIDEO

Hrvatska je pobjedom protiv Ukrajine 38-25, a onda i pobjedom Francuske protiv Srbije 29-25 prošla u drugi krug rukometnog Eura u Mađarskoj i Slovačkoj. Izabranici Hrvoja Horvata nastavljaju put od Osijeka preko Szegeda u Budimpeštu, gdje će igrati nove četiri utakmice u skupini I.

Lokacija je spektakularna, nova dvorana MVM Dome otvorena posebno za ovo prvenstvo koja može primiti 20.000 ljudi i u kojoj su Mađari gledali šokantan poraz svoje reprezentacije od Nizozemske pa pobjedu nad Portugalom.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Kao druga momčad u skupini C Hrvatska će drugi krug otvoriti protiv drugoplasirane iz skupine A, Crne Gore koja je šokirala Sjevernu Makedoniju pa i Sloveniju te se plasirala u drugi krug. Ta utakmica na rasporedu je u četvrtak.

Dva dana poslije, u subotu, slijedi klasik i okršaj protiv Danske, najbolje momčadi skupine A koja se prošetala kroz grupnu fazu s tri čiste pobjede.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group B - Hungary v Netherlands

Idući ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Islanda koji je pobjedom nad Mađarskom osigurao prvo mjesto u skupini B. Mađari su porazom ispali s prvenstva, a u borbi za drugo mjesto bili su Nizozemska i Portugal. No, na kraju su Nizozemci u posljednjoj sekundi zabili za pobjedu (32-31) i potvrdili prolazak dalje, a 26. siječnja igrat će protiv Hrvatske.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - Ukraine v Croatia

U nokaut-fazu, polufinale, prolaze samo dvije najbolje reprezentacije, a Francuzi i Danci prenijeli su dva boda. Polufinala se igraju u petak, 28. siječnja u 18, odnosno 20.30 sati, utakmica za peto mjesto isti dan od 15.30.

Utakmica za broncu je u nedjelju, 30. siječnja od 15.30, a finale isti dan u 18 sati. Cijela završnica igra se u MVM Domeu u Budimpešti, a satnica drugog kruga bit će poznata nakon što budu poznate sve reprezentacije koje su prošle.

Raspored 2. kruga Eura

  • četvrtak: Hrvatska - Crna Gora
  • subota: Hrvatska - Danska
  • ponedjeljak: Hrvatska - Island
  • srijeda, 26. siječnja: Hrvatska - Nizozemska
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja