Sport

Komentari 153

Potvrđen Hrgin meč karijere: U ring će s Michaelom Hunterom!

Potvrđen Hrgin meč karijere: U ring će s Michaelom Hunterom!

Zašto mi ne želite dati da se borim protiv Filipa Hrgovića? Oni su mi odgovarali kako je još uvijek zelen te da ga tek pripremaju za taj kalibar borbi. Ako je on spreman, i ja sam, rekao je prošle godine Hunter

Napokon, službeno je! Filip Hrgović (28) je dogovorio borbu s Amerikancem Michaelom Hunterom (32) te će tako hrvatski boksač prvi put u ring sa bolje rangiranim borcem.

Team Sauerland, koji vodi karijeru našeg teškaša, potvrdio je vijest na društvenim mrežama, a pobjednik bi, navodno, trebao dobiti priliku za naslov protiv pobjednika mečeva između Britanaca Anthonyja Joshue i Tysona Furyja.

- Hrgović i ja smo se prošle godine dva puta borili na istom događaju. Ja sam se svaki put borio protiv težih protivnika i nakon meča bih ih pitao: "Zašto mi ne želite dati da se borim protiv Filipa Hrgovića?" Oni su mi odgovarali kako je još uvijek zelen te da ga tek pripremaju za taj kalibar borbi. Ako je on spreman, i ja sam. Apsolutno sam spreman boriti se protiv Hrgovića, zapravo sam to zatražio već par puta - rekao je prošle godine Hunter.

Hunter i Hrgović su četvrti i peti na listi izazivača po IBF-u, a američki je boksač i po ostalim organizacijama ispred 'El Animala'. 

Pobjeda nad Hunterom bi našem boksaču otvorila 'vrata raja' - od sportskih do onih sponzorskih. A usput bi sa sebe skinuo etiketu boksača koji tuče 'umirovljenike i bivše zatvorenike'.

Hrga je u dosadašnjih 12 mečeva bio izraziti favorit, a u ovoj to neće biti. OK, porazio je Hrgović neka teškaška imena, ali koja su imala 'težinu' nekada davno. Tako da je ovo ogroman zalogaj u karijeri za našeg najboljeg teškaša.

Hunter je u karijeri doživio samo jedan poraz, i to onaj protiv Ukrajinca Oleksandra Usika u borbi za WBO-ovu lakotešku titulu 2017. godine, a izgubio je na odluku sudaca, što znači da Huntera još nikada u karijeri nitko nije nokautirao. Nadamo se da Hrga može malo izmijeniti tu statistiku. Uz jedini poraz i 19 pobjeda, od kojih je 13 ostvario nokautom, smjestio se i jedan neodlučeni ishod. Na predstavi u Saudijskoj Arabiji gdje je Hrgović porazio Molinu, Hunter se borio s odličnim Rusom Aleksanderom Povjetkinom

Datum i lokacija najtežeg ispita u Hrginoj profesionalnoj karijeri još nisu poznati, no pretpostavlja se da bi borbu trebali odraditi u vrlo bliskoj budućnosti budući da Eddie Hearn ima velike planove za hrvatskog boksača.

- Najvažnije je da je Hrgović spreman. Jedan je od najboljih teškaša svijeta i do kraja ove godine gledat ćete ga u ozbiljnim ispitima. Vjerujem da se do kraja ove godine može dovesti u poziciju iz koje će ući u borbu za svjetsku titulu - zaključio je najpoznatiji svjetski promotor.

 

Najčitaniji članci