Obavijesti

Sport

Komentari 21

Mamić: Jakića nisam htio vaditi. Penal? A zašto tu nemamo VAR?

Mamić: Jakića nisam htio vaditi. Penal? A zašto tu nemamo VAR?

Htio sam zaigrati s Petkovićem i Gavranovićem u nastavaku, ali Gavro je osjetio mišić i htio sam ga sačuvati. Činilo mi se da je bio penal, i Ademi kaže da je, rekao je trener Dinama

VIDEO

Dominik Livaković obranio je penal, Dinamo nije dobro izgledao u prvom dijelu, a u drugom je od 73. minute imao igrača više nakon drugog žutog kartona Marcosa Senesija, ali nije hrvatski prvak uspio zabiti Feyenoordu na startu grupne faze Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamov trening uoči Feyenoorda

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

Završilo je remijem 0-0, baš kao i u drugoj utakmici Wolfsbergera i moskovskog CSKA (1-1), pa je tako sve na početku nakon prvog kola skupine K drugoga europskog natjecanja po kvaliteti.

'Nula' na pustom Maksimiru: Dinamo propustio kazniti sve Feyenoordove promašaje...
'Nula' na pustom Maksimiru: Dinamo propustio kazniti sve Feyenoordove promašaje...

- Kad se pogleda, pogotovo nakon isključenja, stanje na terenu, ostaje žal što nismo zabili, ali s obzirom na cjelokupnu utakmicu, to je najrealniji ishod. Oni su bili nešto bolji u prvom dijelu, imali taj penal. Mi smo u drugom bili brži, imali smo nekoliko debitanata bez europskog iskustva i ipak možemo biti zadovoljni - rekao je Mamić nakon utakmice za Arena Sport i dodao:

- Da, bilo je malo grča, vidjelo se to na nekim igračima, ali to je dio posla. Trebamo biti strpljivi i pametni. Ne smijemo ni dizati ni spuštati njihovu prezentaciju jer su oni mladi dok to sve ne bude kako treba.

- Ulazak Petkovića? Imali smo drugačiju ideju pa smo silom prilika radili zamjene. Bila je ideja da budu Petko i Gavro zajedno, ali Gavro je osjetio neki problem s mišićem pa ga nismo htjeli riskirati jer imamo još važnih utakmica. Luka i Petko su igrali odlično zajedno, imao je Luka i dvije šanse, šteta što je to golman obranio.

Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost
Glavu gore, bijeli: Večeras ste tužni, ali igrali ste svojoj Rijeci na ponos! Vi ste sjajna mladost

- Nogomet se igra za golove pa mi nije toliko bitno što ga nismo primili, radije bih volio da smo zabili jedan više. Remi u drugoj utakmici? Malo me iznenadio, Wolfsberger nije na nivou CSKA, ali bilo je iznenađenja i na drugim utakmicama. Gledamo sad na Šibenik i sav fokus je na tome. Idemo sad u Moskvu igrati protiv momčadi s puno dobrih pojedinaca, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo.

Dinamo je u drugom dijelu mogao dobiti penal na Ademiju, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

- Teško mi je komentirati suđenje, nisam vidio na televiziji. Sa strane se činilo da je, Ademi kaže da je. Nije mi jasno da nema VAR-a u grupnoj fazi, ali dobro. Nije bilo onako kako smo željeli na početku, teško je reći što je bilo. Konstatirali smo da nismo dovoljno dobri u prvom dijelu, nismo bili pravi, a u drugom smo preuzeli inicijativu. Veseli me doprinos igrača s klupe, unijeli su puno kvalitete i energije.

Rožman: Nećemo potonuti! Ivan Tomečak: I mi bismo vrijedili više da igramo u Španjolskoj...
Rožman: Nećemo potonuti! Ivan Tomečak: I mi bismo vrijedili više da igramo u Španjolskoj...

- Jakić? Nisam ga htio vaditi iako sam mogao, htio sam mu dati podršku. Jakić je dobar, odličan dečko. To su igrači kojima treba dati podršku, a ne ih ubijati nakon jedne greške - kaže Mamić.

- Šibenik? Vidjet ćemo sutra kakvo je stanje. Sigurno će tamo biti nekih promjena, ali ne mogu još reći koliko.

- Lauritsen je odigrao solidno. Oni dobro kombiniraju, ulaze iz drugog plana. Bilo je nekih šansi za njih, ali možemo biti zadovoljni obranom. Nismo vidjeli ni tog beka njihovog kojeg sam toliko hvalio pa mogu reći da su dečki odigrali dobar posao.

- Korona? Ne možemo to promijeniti, situacija je takva kakva je. Služba s doktorom Smodekom radi fantastičan posao, dečki se čuvaju, nemamo zaraženih i nadam se da će tako ostati. Svi imaju žene, djevojke, djecu... Mi zasad uspijevamo i vjerujemo da će tako ostati.

'Moji igrači kažu da nije bio penal'

- Zadovoljan sam. Imali smo većim dijelom utakmicu pod kontrolom i stvorili dosta šansi koje nismo iskoristili, ali to se može onda loše vratiti protiv momčadi kao Dinamo. Bila je utakmica dosta atraktivna, Feyenoord je bio bolji u prvom dijelu, a Dinamo u drugom. Penal? Igrači su mi rekli da nije bio - rekao je Dick Advocaat nakon utakmice i dodao:

- Sve momčadi koje igraju u ovom natjecanju su dobre, i Dinamo i Feyenoord, inače ne bi bili ovdje. Bila je to zanimljiva utakmica, Dinamo je zahtjevan protivnik, a mi smo igrali dobro. Da smo zabili onaj penal, imali bismo vjerojatno i više šanse jer bi Dinamo morao preuzeti veći rizik.

U drugom kolu već idući četvrtak Dinamo gostuje kod moskovskog CSKA, a Feyenoord dočekuje Wolfsberger.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba