Sport

Komentari 95

Mavrović: Ako Alen Babić želi ozbiljan meč, ja sam tu! Hrga: Ako te dobije, napuštam boks

Mavrović: Ako Alen Babić želi ozbiljan meč, ja sam tu! Hrga: Ako te dobije, napuštam boks

Zamislite da Hrvatska ima mogućnost igrati za naslov svjetskog nogometnog prvaka, a u međuvremenu može igrati s Azerbajdžanom. Zato Hrgović ne boksa protiv Babića, rekao je Željko Mavrović

Alen Babić proteklih je dana prozivao Filipa Hrgovića zbog odabira Marka Radonjića za protivnika, Crnogorca ispod 200. mjesta na svjetskim rang-ljestvicama i tražio da se njih dvojica sretnu u ringu. A onda mu je, na najavnoj presici za taj meč, stigao neočekivan odgovor.

POGLEDAJTE VIDEO: Mavrović prozvao Babića

Željko Mavrović došao je pred novinare i bez previše zadrške ispalio:

- Ako Alen Babić želi boksati, ja sam tu! Neka prođe preko mene ili ja preko njega prema Tysonu! Neka menadžer Željko Karajica dogovori taj meč. Ako hoće ozbiljan meč, ja mu se nudim. Imam 52 godine i vjerujem da mogu pobijediti. To je Alenova razina!

Babić je mlađi od njega 22 godine, neporažen je u osam profesionalnih mečeva, ali Šaka sa Srednjaka uvjerena je da ga može dobiti.

- Ja vjerujem da mogu proći u tom meču. Rado bih se okušao s Tysonom, Holyfieldom, Briggsom, a moja su priča, 50-ak godina, tu sam i na raspolaganju. Tu ima sigurnosti da to mogu i volio bih se s takvim mladim, srčanim borcem okušati u ovom trenutku - rekao je Mavrović.

Hrgović se na to nadovezao:

- Ako te on pobijedi, ja se ostavljam boksa!

Hrgovićev menadžer Željko Karajica dobacio mu je da ga samo treba ugurati na svjetsku ljestvicu, a Mavrović u šali odgovorio:

- Onda trebam samo pretući nekog od vas novinara.

Onda je ipak u ozbiljnijem tonu odgovorio za što se Hrgović i Babić ne bi trebali boriti.

- Mi smo u Hrvatskoj izuzeti iz svjetskog boksa, imamo Filipa i još par boksača. U Americi i Britaniji stalno se boksa i svaki vikend je nešto novo, slažu se pravilnici i ljudi znaju o njima. Željko ima zadatak slušati pravilnik, bilo bi suludo dogovarati nešto iz emocije. Zašto ne boksa s Babićem? Jer je to vraćanje unatrag, gubitak pozicije izazivača, povratak na rang ljestvici. Zamislite da Hrvatska ima mogućnost igrati za naslov svjetskog nogometnog prvaka, a u međuvremenu može igrati s Azerbajdžanom. Ne želim nikoga podcijeniti, Alen je srčan momak, ali nije taj nivo - zaključio je Mavrović.

POGLEDAJTE VIDEO: