Sport

Komentari 1

Predsjednik FIA-e: Schumija viđam barem dvaput mjesečno

Predsjednik FIA-e: Schumija viđam barem dvaput mjesečno

Neću ga ostaviti samog. Njegova obitelj i imamo mnogo zajedničkih uspomena, otkrio je predsjednik Međunarodne automobilističke federacija Jean Todt na pitanje o Schumacheru

Lewis Hamilton je u listopadu prošle godine srušio rekord Michaela Schumachera za najviše pobjeda u Formuli 1, no Nijemac je i dalje ostao 'pojam' tog sporta i zauvijek će ostati kao takav.

Tek nekoliko dana nakon Božića 2013., nastradao je na skijanju u francuskim Alpama. Inače iskusan skijaš, odlutao je sa staze, pao i udario glavom u stijenu. Kaciga mu je spasila život, ali je svejedno bio teško ozlijeđen. Dvaput su ga operirali i stavili u umjetnu komu, a njegovo lice u javnosti otad nismo vidjeli.

Neki tvrde kako se legendarni pilot Formule 1 oporavio, dok drugi kažu da se Schumacher nikad neće probuditi iz kome. Kako god, njegova obitelj već dugo vremena nije otkrila informacije o njegovom stanju.

Ipak, nešto je otkrio predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Jean Todt kojega je Corriere upitao koji su mu planovi za budućnost nakon što mu istekne mandat na kraju godine.

- Ne nedostaje mi ​​obveza: sigurnost na cestama Europske unije, predsjednik sam zaklade Aung San Suu Kyi, a zatim i Međunarodnog mirovnog instituta. Ponosan sam što sam sudjelovao u osnivanju Instituta za istraživanje mozga i kičmene moždine, čemu je pridonio i Michael Schumacher - pohvalio je bivši francuski pilot Schumija pa otkrio:

- S Michaelom se viđam najmanje dva puta mjesečno. Neću ga ostaviti samog. Njegova obitelj i imamo mnogo zajedničkih uspomena.

Ove je sezone u elitnom rangu Formule debitirao i sin legendarnog pilota...

- Skroman i pristojan. Za sada su njegove ambicije ograničene nekonkurentnim bolidom - zaključio je Todt.

Dok je njegovo zdravstveno stanje zavijeno velom tajne, britanski Sun piše kako je obitelj Schumacher kupila veliki posjed u blizini njihove vile u Mallorci, gdje će, navodno, njegova kćer voditi ranč s konjima. Obitelj je godinama ljetovala u Španjolskoj prije stravične nesreće.

Najčitaniji članci