Obavijesti

Sport

Komentari 28

Hajduk u mjesec dana po dva puta igra s Rijekom i Dinamom

Hajduk u mjesec dana po dva puta igra s Rijekom i Dinamom

Pojavila se informacija da Hajduk iz Gorice dovodi trenera Dambrauskasa i golmana Kahlinu. Njihov je odlazak iz Gorice moguć, ali gotovo sigurno ne na Poljud

VIDEO

Hajduk će s pripremama za ostatak sezone krenuti 4. siječnja, a zadnjeg dana 2020. saznali su i raspored odgođenih utakmica iz jesenskog dijela sezone pa će tako splitski klub u razdoblju od 27. siječnja do 27. veljače odigrati čak četiri derbija - dva Jadranska s Rijekom i dva vječna s Dinamom.

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59

'Bijeli' su jesenski dio prvenstva završili na razočaravajućem petom mjestu sa 17 bodova, čak 16 manje od vodećeg Dinama. Splitski je klub u negativnom nizu od tri poraza (Rijeka, Varaždin, Gorica), a u nastavak sezone kreću s gostovanjem u Šibeniku 23. siječnja.

Hajduk kreće s pripremama već par dana nakon Nove godine
Hajduk kreće s pripremama već par dana nakon Nove godine

Izrazito napornih mjesec dana započinje 27. siječnja kada kod Dinama gostuju u zaostaloj utakmici 13. kola, a završava 27. veljača Jadranskim derbijem.

Hajduk će u tih mjesec dana odigrati sveukupno osam utakmica, a osim spomenutih još igraju na Poljudu s Lokomotivom (30. siječanj), Istrom 1961 (3. veljače), teško gostovanje u Osijeku (6. veljače) pa zaostalu gostujuću utakmicu s Rijekom (10. veljače). Na Poljud se vraćaju utakmicom sa Slaven Belupom (13. veljače) pa slijedi najveći hrvatski derbi s Dinamom (20. veljače) - također u Splitu. 

Danas je počela kružiti informacija da će se Hajduk za nastavak sezone pojačati u Gorici. Navodno bi u paketu trebali doći golman Kristijan Kahlina i trener Valdas Dambrauskas. Postoje šanse da oni doista odu iz Gorice, ali male su šanse da to doista bude na Poljud.

Hajduk sprema bombu: Bivši igrač Milana stiže na Poljud?
Hajduk sprema bombu: Bivši igrač Milana stiže na Poljud?

Raspored odgođenih utakmica 1.HNL:

  • Utorak, 19.01.2021., 16.00 sati: ISTRA 1961 – GORICA (14. kolo), 18.05 sati: DINAMO – RIJEKA (6. kolo)
  • Utorak, 26.01.2021., 17.00 sati: LOKOMOTIVA – ŠIBENIK (14. kolo) 
  • Srijeda, 27.01.2021., 16.00 sati: ISTRA 1961 – RIJEKA (12. kolo), 18.05 sati: DINAMO – HAJDUK (13. kolo)
  • Srijeda, 10.02.2021., 16.00 sati: ŠIBENIK – ISTRA 1961 (15. kolo), 18.05 sati: RIJEKA – HAJDUK (5. kolo) 
  • Srijeda, 17.02.2021., 17.00 sati: GORICA – RIJEKA (9. kolo)
  • Srijeda, 10.03.2021., 17.00 sati: ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA (16. kolo) 
  • Srijeda, 17.03.2021., 17.00 sati: SLAVEN BELUPO – RIJEKA (16. kolo)

- Raspored odigravanja odgođenih utakmica napravljen je na osnovu konzultacija obavljenih među nadležnim tijelima HNS-a, uvažavajući obveze GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, mogućnosti u odnosu na utvrđeni kalendar natjecanja i broj odgođenih utakmica pojedinog kluba te obveze klubova u natjecanju Hrvatskog nogometnog kupa. Također, pri utvrđivanju rasporeda posebno se vodilo računa o poštivanju obaveza preuzetih iz ugovora s partnerom za TV prava lige i mogućnosti izravnih televizijskih prijenosa utakmica u odnosu na programske i produkcijske mogućnosti, kao i obvezu poštivanja UEFA kalendara i zabrane odigravanja prvenstvenih utakmica u terminima UEFA klupskih natjecanja. Kako bi se moglo ispoštivati sve neophodne uvjete te istodobno odigrati sve odgođene utakmice do kalendarom natjecanja zakazane prve stanke u sezoni Proljeće 2021., sukladno ovlastima iz Propozicija natjecanja HT Prve lige donesena je Odluka kao u izreci - stoji u obrazloženju Povjerenika Josipa Breznog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom