Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rendulić je osvojio duplu krunu, želi zadržati trojicu HNL-ovaca: Idući je cilj grupna faza Europe

Rendulić je osvojio duplu krunu, želi zadržati trojicu HNL-ovaca: Idući je cilj grupna faza Europe

Ne treba zaboraviti ni prošli stručni stožer koji je osvojio 15 posto trofeja. Priča nije gotova, odigrat ćemo maksimalno zbog regularnosti, rekao je trener Zrinjskoga nakon osvajanja Kupa BiH

VIDEO

Hrvatski športski klub Zrinjski nakon 15 godina čekanja osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, a fenomenalnu klupsku sezonu okrunio je prvom dvostrukom krunom pobijedivši u zeničkom finalu gradskog rivala Velež 1-0. Gol vrijedan naslova zabio je ofenzivac Dinama na posudbi Mario Ćuže u 51. minuti.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

- Zasluženo smo pobijedili, kontrolirali utakmicu. Prvo poluvrijeme bili smo dominantni u posjedu, a u drugom je Velež imao inicijativu nakon našeg gola, ali nismo im dozvolili ništa osim šuteva iz daljine. Drago nam je što smo mi osvojili prvu duplu krunu u povijesti kluba, momci su to zaslužili. Drago mi je da je upravo ova generacija to ostvarila - rekao je trener "plemića" Krunoslav Rendulić za Arenasport.

- Sve staje u jednu utakmicu pa ne možete očekivati da ćete pružiti ekstra kvalitetnu partiju. Pritisak je sputavao i jedne i druge, ali znali smo da smo bolji, što sugerira i tablica na kojoj imamo 30 bodova više. Ali u jednoj utakmici sve je moguće. Čestitke igračima na pobjedi i osvojenom trofeju - nastavio je.

On je preuzeo momčad u zimskoj pauzi nakon što je Sergej Jakirović prešao u Rijeku. Zrinjski nije nimalo posustao, osigurao je naslov četiri kola prije kraja prvenstva, a sad ima 20 bodova više od prvog pratitelja Borca iz Banja Luke.

- Impresivno smo odigrali Kup, pogotovo polufinale protiv Tuzla Cityja (7-0 u dvije utakmice, op.a). Ne treba zaboraviti ni prošli stručni stožer, ako sam dobro izračunao njihovih je 15 posto ovog trofeja. Drago mi je što smo suvereno prošli kroz Kup i prvenstvo, ali priča nije gotova. Odigrat ćemo prvenstvo maksimalno do kraja zbog regularnosti, a onda na zaslužen odmor kojega neće biti puno, samo dva tjedna, ali što je tu je - kaže Rendulić.

U zadnja dva kola prvenstva Zrinjski igra s posljednjim (Leotar) i pretposljednjim klubom Premijer lige (Tuzla City). Neki misle da će olako shvatiti te utakmice i pomoći im u borbi za ostanak koja ni izbliza nije gotova. Šest klubova još može ispasti.

- Ljudi na ovim prostorima skloni su teorijama zavjere, misle da će na drugoj strani uvijek biti nešto nepošteno. Ali mi ne funkcioniramo tako. Imamo svoje probleme, tuđi nam ne trebaju. Pauza će biti iznimno kratka, neke ćemo igrače poštedjeti u zadnjem kolu. Bilbija će propustiti taj susret zbog reprezentacije da mu malo produžimo odmor, također i Jakovljević i Barišić, ali vidjet ćemo. Nećemo sve odmoriti, ali dvojicu-trojicu sigurno. Imamo dobre zamjene, neke i na tribinama koji zaslužuju biti u momčadi od 20 igrača. Ali trenerski je posao takav, nikad mi nije lako ostaviti nekoga na klupi i tribinama - kazao je Rendulić.

Zrinjski je prošlo ljeto bio sekundama udaljen od grupne faze Konferencijske lige, a sad će ponovno krenuti u europsku avanturu kroz Ligu prvaka. Rendulić želi zadržati trojicu igrača na posudbi, dinamovce Ćužea i Petra Sučića, kao i Silvija Ilinkovića iz Rijeke.

- Bit ćemo zabilježeni zlatnim slovima u klupskoj povijesti, osjećam se fenomenalno, kako ću se drugačije osjećati. Imamo igrače na posudbama, Ćuže, Ilinković i Sučić. Treba riješiti njihove statuse, nećemo mirovati i slažemo momčad za iduću sezonu. Nadamo se da ćemo složiti dobru momčad i biti konkurentni u Europi. Naš je sljedeći cilj osigurati grupnu fazu nekog europskog natjecanja - zaključio je Rendulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe