Sport

Komentari 12

Solano i Rijeka - raskid, on je sedmi, ostala su još osmorica

Solano i Rijeka - raskid, on je sedmi, ostala su još osmorica

Halilović, Vuk, dva Pavlovića, Solano, Lunetta, Jurišić i Bristrić su riješeni, Vrančić, Djuričin, Alvarez, Vlasenko, Bušnja, Karrica i Merkulov ne. Došli su Dilaver, Janković, Marin, Jurić, Banda, Bogojević, Goda, Veiga i Stanić

Dan odlazaka na Rujevici. Jedan koji se nije priželjkivao i jedan koji se itekako priželjkivao. Kolumbijac Andres Solano došao je prije godinu dana iz Atletico Madrida. Desni bočni, 23 godine, zaista dobar igrač.

Doveo ga je bivši sportski direktor Robert Palikuća, Solano je odmah pokazao da zna i može, ali vrlo brzo je ovo 'može' postalo jako upitno zbog brojnih i čestih ozljeda.

Pa je s Rijekom dogovorio raskid ugovora. Sergej Jakirović hoće zdrave, a Solano to najčešće nije. Ispred njega su Alen Grgić i mladi Portugalac Danilo Veiga (20) koji je ove zime iz Gil Vicentea.

POGLEDAJTE VIDEO: Solano in, Solano out

Na Rujevicu je u zimskom prijelaznom roku stiglo osam novih igrača: Dilaver, Janković, Marin, Jurić, Banda, Bogojević, Goda, Veiga i povratnik s posudbe u Varaždinu, veznjak Mato Stanić.

Rijeka se ove zime riješila osmorice igrača, otišli su: Halilović, Vuk, D. Pavlović, M. Pavlović, Solano, Lunetta, Jurišić i Bristrić. A još ih je ostalo - sedam prekobrojnih!

Dolaskom Jakirovića na čelo struke višak su postali, a iz kluba još nisu otišli: Vrančić, Djuričin, Alvarez, Vlasenko, Bušnja, Karrica i Merkulov.

Žestoko, gotovo pa nezapamćeno pospremanje i 'provjetravanje' svlačionice na Rujevici. Ovi koji su višak su problem klupske uprave, a uz nekoliko juniora (Gajzler, Panić, Babić, Bodetić, Simčić, Dujmović...), Jakirović u kadru ima točno onoliko igrača koliko ih je želio, 25:

vratari Labrović, Zlomislić, Nwolokor; stoperi Dilaver, Galešić, Mitrović, Krešić, Smolčić; bekovi Grgić, Vukčević, Veiga, Goda; vezni Selahi, Hodža, Janković, Banda, Liber, Stanić; krila Ampem, Marin, Djouahra, Bogojević te napadači Frigan, Obregon i Jurić.

Problem su ozljede Mitrovića i Djouahre, ali 'Mitar' bi se (kao napokon veliko stopersko pojačanje!) trebao uskoro vratiti u puni pogon i silno ojačati zadnju 'bijelu' liniju.

Klub je objavio i rastanak s generalnim direktorom Lukom Ivančićem koji se odlučio za nove poslovne izazove, a u Rijeci je kao gen. dir. radio od srpnja 2018. godine:

- Želim se zahvaliti predsjedniku Damiru Miškoviću. Bila mi je čast raditi u klubu, a predsjednik me sve ove godine svesrdno podržavao. Hvala i svim članovima Uprave i Nadzornog odbora, kao i cijelom sportskom segmentu koji je proteklih godina ostvarivao sjajne rezultate. Želim se posebno zahvaliti na predanom radu cijeloj radnoj zajednici kao i svim djelatnicima Stadiona Kantrida koji svakog dana naporno rade na održavanju cijelog kampa HNK Rijeka. Hvala svim našim sponzorima, dobavljačima, partnerima, suradnicima… Naravno, hvala i svim navijačima na podršci, bili su i ostali uz nas i u dobrim i u lošim trenucima - govorio je Ivančić na oproštaju.

- Najdraži trenuci sigurno su bili osvajanje dvaju Kupova Hrvatske kao i plasman u skupine Europske lige u teškoj korona-sezoni. Za mene ovo nije nikako zbogom već samo doviđenja. Ono što je sigurno jest da ostajem veliki navijač Rijeke, svakom prilikom ću dolaziti na utakmice. Mom klubu želim sve najbolje - rekao je Luka Ivančić.

Iz kluba su objavili i obavijest o prodaji ulaznica navijačima Rijeke za nedjeljni (17:30) Jadranski derbi u Splitu:

- Prodaja ulaznica za naše navijače bit će isključivo u Rijeci u četvrtak i petak (2. i 3. veljače) od 16 do 20 sati te subotu 4. veljače od 9 do 13 sati na zapadnim blagajnama na glavnom ulazu u trening kamp HNK Rijeka. Cijena ulaznice je 5 eura (37,67 kuna). Naglašavamo kako: neće biti prodaje ulaznica za naše navijače u nedjelju, na dan utakmice na stadionu Poljud u Splitu.

 

Najčitaniji članci