Sport

Komentari 41

Sada svi žele igrati za Kosovo! Stižu im iz Basela i Wolfsburga

Sada svi žele igrati za Kosovo! Stižu im iz Basela i Wolfsburga

Kosovo je apsolutna senzacija kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020. U pet utakmica imaju samo jedan poraz, a čak su Englezima na njihovom terenu zavukli tri komada u mrežu...

Nogometna reprezentacija Kosova prvi put sudjeluje u kvalifikacijama za Euro, a već je postala hit. Kosovari nakon pet odigranih utakmica imaju samo jedan poraz, što im ostavlja velike šanse za plasman na EP 2020. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik Nogometnog saveza Kosova, Agim Ademi, rekao je da danas sve više mladih želi nastupati za Kosovo. Od mlađih kategorija pa sve do prve momčadi. Blizu reprezentacije su i dva igrača Wolfsburga i Basela, prenose Ademijeve riječi tamošnji mediji.

Elvis Rexhbecaj (21) igra za Wolfsburg. Odrastao je u Njemačkoj, ali je rođen je u Prizrenu i njegova želja je igrati za Kosovo. Osim njega, na listi je i 'Švicarac' Kemal Ademi koji je ove sezone postigao već šest golova u sedam utakmica za Basel. Prema Ademiju, ovi bi igrači ubrzo trebali pojačati redove kosovske reprezentacije.

Podsjetimo, Kosovo će priliku da izbori Euro imati i preko Lige nacija, ali puno lakše će do EP-a preko kvalifikacija. Do kraja ih čekaju domaće utakmice protiv Engleza i Crnogoraca i gostovanje kod Čeha. Englezima doma u kvalifikacijskim utakmicama od 2007. godine i Hrvatske na Wembleyu nitko nije zabio tri gola. Sve do dolaska Kosova na Otok... Ostavili su sjajan dojam u Southamptonu. Iako su na kraju izgubili 5-3, Englezi su ih itekako zapamtili.

- Kosovo je europska senzacija. Sretan sam zbog sve što rade u ovim kvalifikacijama. Mislim da na kraju možemo do Eura - rekao je Ardian Kozniku, bivši napadač Dinama i Hajduka.

 

Najčitaniji članci