Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
56 komentara

Samo on nije slavio Ronaldov gol i svi misle da je genijalac...

Pazio je da slučajno ne prijeđe aut liniju jer bi tako Španjolci mogli krenuti sami na golmana. To je najpopularnija teorija o Fonteovom potezu. Ali ona jednostavno nije točna, pravila Fife su jasna

56 komentara

Portugal i Španjolska odigrali su pravu ljepoticu na startu Svjetskog prvenstva. Završilo je 3-3 u utakmici punoj preokreta i drame u kojoj je briljirao Cristiano Ronaldo, koji je zabio sva tri gola, uključujući i golčinu za 3-3 iz slobodnjaka u rašlje.

Internetom kruži video slavlja portugalske reprezentacije nakon toga gola, svi su bili oko Ronalda osim jednog igrača, Josea Fontea.Dok su suigrači slavili van terena na polovici Španjolske, on je stajao je uz aut liniju pazeći da je slučajno ne bi prešao.

POGLEDAJTE VIDEO

Pravila su jasna

Najpopularnija teorija u ovom trenutku je da je to učinio kako bi spriječio Španjolce da ne izvedu loptu i krenu sami na golmana, jer, kako mnogi prenose, jedan igrač mora biti u terenu kako protivnička momčad ne bi izvela početni udarac.

No to jednostavno nije točno.

Pravila Fife u ovakvim situacijama su jasna, time se bavi članak 8 koji točno specificira kad se može izvesti početni udarac, a u njemu stoji: 

- Kod svakog početnog udarac svi igrači, osim onog koji izvodi početni udarac, moraju biti u svojim polovicama unutar linija igrališta.

Foto: fifa

Nitko od Portugalaca osim golmana nije bio unutar linija na svojoj polovici i da je Fonte slavio sa suigračima, Španjolci ne bi mogli izvesti udarac.

Zanimljivo, istu je stvar učinio Kieran Trippier, koji jedini nije slavio gol Harryja Kanea u engleskoj pobjedi protiv Tunisa 2-1.

Ostavit ćemo minimalan prostor za moguće objašnjenje da su suci uoči Svjetskog prvenstva dobili nova pravila, koja još nisu objavljena, ali u to je jako teško povjerovati pa se zasad držimo pravila koje imamo i koja su svima dostupna. A prema njima, ne postoji niti jedan razlog zašto Fonte i Trippier ne bi mogli slaviti sa suigračima.

 

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja
Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 


 

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Message