Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Sine, počivaj sad, vidjet ćemo se opet. Čuvat ćemo ti Natalie'

'Sine, počivaj sad, vidjet ćemo se opet. Čuvat ćemo ti Natalie'
8

POTRESNO John Westgarth, otac britanskog boksača Scotta Westgartha (31), koji je preminuo dva dana nakon borbe, oprostio se od sina emotivnim postom na Facebooku

VIDEO

Scott Westgarth (31), bio je britanski boksač u poluteškoj kategoriji koji je preminuo samo dva dana nakon borbe u engleskom Doncasteru. To je bila prva smrt u svijetu boksa nakon što je prošle godine preminuo Kanađanin Tim Hague.

Ispred boksačke dvorane u Sheffieldu cvijeće i poruke. Unutra tišina. Muk.

Nikome nije do treninga, nikome nije do priče. Kao da svi čekaju trenutak kad će kroz vrata ući on, omiljen u društvu, nepopravljivi optimist i da će reći da je sve bila šala.

Umro dva dana nakon borbe

Boksači i prijatelji Scotta Westgartha (31), tragično preminulog boksača, teško se mire da ga više nema. Gotovo da nema mjesta za cvijeće koje mu ostavljaju ispred dvorane u kojoj su zajedno trenirali i u kojoj su prolijevali krv, znoj i suze.

Zadnji trenuci mladog boksača: Pobijedio, pozlilo mu pa umro...
Zadnji trenuci mladog boksača: Pobijedio, pozlilo mu pa umro...

Scott je preminuo u ponedjeljak, nakon subotnjeg meča u poluteškoj kategoriji.

Nakon borbe mu je pozlilo, u bolnicu su ga primili s izljevom krvi u mozak.

Obitelj i djevojka bili su s njim do kraja.

'On je bio moja druga beba'

John Westgarth nekako je pronašao snagu i emotivnim postom oprostio se od sina. U jednom dijelu pisma objavljenog na Facebooku izravno se obratio sinu i rekao mu da će se obitelj pobrinuti za njegovu voljenu djevojku Natalie.

- Kad su se moji dečki rodili, pitao sam se hoće li koji od njih biti boksač. Svi koji me poznaju znaju da sam blagoslovljen s četiri momka.

- Svaki od njih je poseban na svoj način, ali mislim da se ova trojica neće naljutiti ako kažem nešto više o njihovom bratu, koji je bio najposebniji. Scott je bio moja beba, drugi je došao na svijet. Nisam samo ja ostao bez njega, svi smo ostali - piše otac. 

Zadnji njegov intervju: Boksam iz ljubavi

Nakon pobjede u tom tragičnom meču, Scott je bio na korak do titule engleskog prvaka u poluteškoj kategoriji, sedam godina nakon što se počeo baviti boksom.

Smrt u ringu: Od zadnjih osam umrlih, četvorica su Britanci...
Smrt u ringu: Od zadnjih osam umrlih, četvorica su Britanci...

Bio je instruktor skijanja, radio je i kao kuhar, ali boks mu je bila najveća ljubav.

Uostalom, to je rekao i u svojem zadnjem intervjuu.

- Boksam iz zabave i ljubavi prema tom sportu, ne jer sam vrhunski borac. Drago mi kad uspijem zabaviti navijače i pružiti im pravu predstavu - rekao je Scott.

Samo koji sat kasnije ležao je u bolničkom krevetu iz kojeg više nikad nije ustao...

Scott Westgarth file photo

'Oprosti za sve ove suze'

- Scott je stvarno bio poseban, vjerujte mi, taj mladić mogao je sve. Kojim se god sportom bavio, bio je odličan. To je bilo gotovo nerealno. Boksačka karijera počela je malo klimavo, ali onda je pronašao pravi put, znao je boksati, znao je pobijediti.

- Svi koji su ga vidjeli u ringu složili su se da je poseban. Scott, nisi bio samo moj sin, bio si mi i najbolji prijatelj, kako ćeš mi samo nedostajati... Ne brini, pazit ćemo na tvoju Natalie. Oprosti za sve ove suze, znam da bi mi sad rekao: 'Tata, budi muško!'.

- Počivaj u miru, sine, vidjet ćemo se opet. Volim te...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad