Obavijesti

Sport

Komentari 5

Smrt kćeri (4) Tysona dovela na rub: 'Uzeo sam pištolj i poludio'

Smrt kćeri (4) Tysona dovela na rub: 'Uzeo sam pištolj i poludio'

Iako je imao sve što je mogao poželjeti, obilježili su ga tragični događaji i nepromišljene odluke zbog kojih mu je život išao van granica izdržljivosti. Mike Tyson (54) proživio je život za nekoliko ljudi

VIDEO

Iron Mike Tyson vraća se u ring nakon 15 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Mike Tyson u meču veterana

Pokretanje videa...

Mike Tyson u borbi veterana 01:47

S noći sa subote na nedjelju po mnogima najveći teškaš u povijesti boksat će u egzibicijskom meču protiv drugog velikana Roya Jonesa. Jr. Dvojac se u svojem 'primeu' nikada nije susreo, no sada će u pedesetima publici i navijačima pružiti priredbu za pamćenje. Kakav god meč bio, a ovaj je malo drugačiji zbog siline neuobičajenih pravila, ipak je riječ o Mikeu Tysonu i povratku nekad najopakijeg čovjeka na planeti.

Gdje gledati borbu legendarnog Mikea Tysona nakon 15 godina?
Gdje gledati borbu legendarnog Mikea Tysona nakon 15 godina?

Postao je najmlađi svjetski teškaški prvak u dobi od samo 20 godina kada je u supermeču 1986., kao i sve do tada izuzev dvojice, nokautirao Trevora Berbicka, prošao kroz njega nakon pet i pol minuta te postao svjetski prvak.

U karijeri je od mečeva i sponzorskih ugovora zaradio preko 300 milijuna dolara. Iako je imao sve što je mogao poželjeti, obilježili su ga tragični događaji i nepromišljene odluke zbog kojih mu je život nekada išao van granica izdržljivosti.

Silovali ga kao dječaka, a Mike postao 'osoba koje se sam boji'
Silovali ga kao dječaka, a Mike postao 'osoba koje se sam boji'

Dio karijere proveo je u zatvoru nakon što je osuđen na šest godina zbog silovanja. Bilo je to 1992. godine, a izašao je već 1995. nakon što mu je sud smanjio kaznu. Za vrijeme boravka u zatvoru, Tyson je odradio jedan, jedini mitski "meč" o kojem se i dan-danas govori.

FILE PHOTO: Mike Tyson takes questions during a press conference at the MGM Grand Hotel in Las Vegas ahead of his WBA heavyweight title rematch against Evander Holyfield.

- Prišao sam tom liku i samo ga udario u glavu. Rekao je neke stvari koje nisu bile u redu, bili smo zaključani i nije nam bio dozvoljen odlazak u teretanu. Svi smo bili nervozni, a on je prešao granicu pa sam ga izudarao - prisjetio se Iron Mike.

U zatvoru je imao brojne posjete, no kada ga je posjetio ni manje ni više nego Tupac Shakur, ostali zatvorenici su 'podivljali'.

- Kada je ušao (u zatvor), svi su znali tko je. Imao je nevjerojatno poštovanje ostalih zatvorenika. Tako je i živio, imao je nevjerojatno poštovanje - dodao je Tyson.

Život obilježen tragedijama krenuo je još od najranijeg doba jer oca praktički nije ni poznavao. Nikada nije bio u blizini, a u jednom gostovanju rekao je da "samo zna tko je". Jimmy Kirkpatrick preminuo je iste godine kada je Tyson završio u zatvoru.

Sa samo 16 godina ostao je bez majke. Veliki gubitak obilježio mu je život jer ga je tada "kao svojeg" uzeo legendarni Cus D'Amato. Ostalo je povijest.

Nakon što je s 20 godina postao svjetski prvak, Tyson je ušao u romantičnu vezu s modelom i glumicom Robin Givens. Oženili su se, no brak je trajao svega godinu dana. Givens je život s Mikeom Tysonom opisala kao "mučenje, živi pakao, gore od bilo čega što je mogla zamisliti".

Nepoznati Iron Mike: Splasnula erekcija, borba s gorilom i 30 šokantnih priča iz života Tysona
Nepoznati Iron Mike: Splasnula erekcija, borba s gorilom i 30 šokantnih priča iz života Tysona

Tvrdila je da je život s boksačem nevjerojatno težak i da je Mike cijelo vrijeme bio depresivan.

Nakon razvoda uslijedile su ranije navedene optužbe o silovanju kada je Tyson završio u zatvoru, no najveća tragedija ipak je stigla nekoliko godina kasnije.

Screenshot

2009. godine Tyson je doživio vjerojatno i najveću tragediju u životu kada mu je preminula 4-godišnja kći Exodus Tyson. Malena Exodus stradala je u nevjerojatnom spletu okolnosti - kabel koji je visio s trake za trčanje omotao joj se oko vrata i premda je hitna brzo stigla, premda su ju liječnici aparatima održavali na životu, nije uspjela preživjeti.

Tada 42-godišnji Tyson bio je u Las Vegasu, a čim je čuo što se dogodilo doletio je u Phoenix. U bolnicu je utrčao dezorijentiran, ne znajući za sebe, a policija je kasnije priopćila da traka za trčanje nije bila uključena. Pretpostavili su da se malena Exodus igrala te slijedom nespretnih okolnosti pala i objesila se.

Nedugo nakon smrti, Tyson je u emotivnom intervjuu rekao kako je tada bio spreman na sve - "uzeti pištolj i poludjeti". Bio je na emocionalnom rubu i priznao je da je tjedne nakon njezine smrti proveo na kokainu, 'urokan', jer nije mogao podnijeti tragičan gubitak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'