Obavijesti

Sport

Komentari 176

Šok iz Barcelone: Ivan Rakitić više neće igrati za 'vatrene'?!

Šok iz Barcelone: Ivan Rakitić više neće igrati za 'vatrene'?!
1

Rakitića boli činjenica što nije prepoznat u Hrvatskoj kao neki naši drugi nogometaši, a jedan je od najkonstantnijih igrača. Postoji mogućnost da više neće obući nacionalni dres, piše SN

VIDEO

Ivan Rakitić (31) propustit će reprezentativno okupljanje i utakmice protiv Walesa i Tunisa zbog ozljede zadnje lože. Barem je tako službeno njegov izostanak obrazložio izbornik Zlatko Dalić u srijedu u Splitu.

- Kroz razgovor smo donijeli zajedničku odluku da neće biti dio ove akcije s reprezentacijom. Koga nema, bez njega se mora - govorio je Dalić.

Dalić potvrdio: 'Rakitića nema! Koga nema bez njega se mora'
Dalić potvrdio: 'Rakitića nema! Koga nema bez njega se mora'

Osim što je umoran nakon naporne sezone s Barcelonom, za koju je odigrao 54 utakmice, čini se kako je razlog propuštanja ove akcije "vatrenih" puno dublji.

Raketa, naime, ozbiljno razmišlja o tome hoće li ikad više zaigrati za Hrvatsku, pišu Sportske novosti.

Veznjak Barcelone povrijeđen je i ogorčen jer osjeća da ga stalno kritiziraju u Hrvatskoj. Osjeća se podcijenjenim, omalovaženim i ne doživljava respekt kakav bi morao imati kao član udarne postave ponajboljeg kluba na svijetu. Njegova je odluka revolt i zato je uzeo reprezentativni "time-out" - možda i konačno "zbogom".

Ivan ima pravo tako misliti, ali nakon Svjetskog prvenstva i dežurni kritičari morali su začepiti usta jer odigrao je fenomenalan turnir i nosio hrvatsku do srebra, uz Luku Modrića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića... A nakon toga uslijedio je spektakularan doček u Hrvatskoj. I tko se ne bi u takvoj atmosferi osjećao voljenim?!

Na njegovu je odluku o propuštanju ove akcije utjecao i status u Barceloni ove sezone, koja neprestano koketira s opcijom da ga proda i još mu ne želi ponuditi novi ugovor. Nejasna je i sudbina trenera Ernesta Valverdea koji je s klubom osvojio naslov prvaka Španjolske, ali je naprasno ispustio 3-0 u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola pa izgubio finale Kupa kralja protiv Valencije.

Umjesto Rakitića upada Kova, Brekalo se vraća na svoje krilo
Umjesto Rakitića upada Kova, Brekalo se vraća na svoje krilo

Nije tajna da je Rakitić prošlog ljeta bio blizu odluke o oproštaju od reprezentacije kakvu su donijeli Mario Mandžukić, Subašić i Vedran Ćorluka. Lomio se, razmišljao i razgovarao s Dalićem i suprugom Raquel.

- Shvatio sam da je želja za reprezentacijom bila jača od svega, toliko je bila velika da je bilo teško reći "zbogom". Srce je odlučilo. Igranje za hrvatsku reprezentaciju za mene je uvijek bilo nešto posebno. Nema većeg motiva nego odjenuti naš dres i staviti ruku na srce kad svira Lijepa naša - govorio je Raketa prošlog ljeta.

Pokretanje videa...

00:16

Je li moguće da se u nešto više od pola godine sasvim predomislio i da će usred kvalifikacija za Euro napustiti "vatrene"? Nadamo se da ne, Rakitić je prevažan za našu selekciju - uostalom, i naš najvrjedniji igrač i bila bi velika šteta da ode u ovom trenutku. Sigurno bi volio nastupiti na Europskom prvenstvu sljedeće ljeto, a sve eventualne probleme i nesuglasice oko njegova statusa izbornik Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker morat će što prije riješiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići