Obavijesti

Sport

Komentari 127

Spektakl na Poljudu: Evo gdje gledati najveći hrvatski derbi

Spektakl na Poljudu: Evo gdje gledati najveći hrvatski derbi

Dinamo gostuje kod Hajduka koji mora pobijediti na Poljudu ako želi osvojiti naslov prvaka. Derbi možete pratiti na kanalu Arenasport 1 s početkom u 18 sati

VIDEO

Hajduk i Dinamo danas od 18 sati igraju vječni derbi na Poljudu pred 30.000 gledatelja u 27. kolu Prve HNL. 

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi zapalili dimne bombe u Splitu

Pokretanje videa...

Boysi zapalili dimne bombe u Splitu 00:50

S obzirom na stanje na ljestvici, HNL nikad nije bio izjednačeniji. Dinamo je trenutačno prvi na ljestvici s osvojena 53 boda, a isti broj bodova ima drugoplasirani Osijek iz kojeg slijedi Rijeka s bodom manje. Hajduk je na četvrtom mjestu s 48 bodova, a želi li momčad Valdasa Dambrauskasa osvojiti naslov prvaka, moraju pobijediti zagrebačkog prvaka. 

Hajduk je ove sezone pobijedio Dinamo na Maksmiru s 2-0, a u posljednjih deset međusobnih utakmica na Poljudu, od 2016. godine, Hajduk je slavio samo jednom. Dinamo je na Poljudu slavio čak šest puta, a tri su utakmice završile remijem od kojih je samo jedan bio bez golova.

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Šibenik u 25. kolu Prve HNL

U slučaju poraza, od prvog mjesta bi se udaljili za vjerojatno nedostižnih osam bodova dok bi remi zadržao postojeću bodovnu razliku. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas u najavi susreta protiv vječitog rivala rekao je da 'idu na pobjedu'. 

- U odličnom raspoloženju dočekujemo ovu derbi utakmicu. Tjedni kao što je ovaj su najbolji za trenere, jer kada igraš velike i ovako važne utakmice ne treba dodatno motivirati momčad. Moram se isključivo baviti taktikom za susret. Mogao bih reći da čak treba smiriti momke kako ne bi izgorjeli u očekivanju samog susreta. Treba obuzdati emocije - rekao je Dambrauskas.

Pula: Istra i Hajduk odigrali utakmicu 25. kola Prve HNL

Trener Dinama Željko Kopić rekao da će napraviti sve kako bi bodovna razlika na tablici bila još veća. 

- U drugi dio prvenstva ušli smo jako dobro, malo su nas poremetile ozljede i te utakmice, kvalitetniji smo energijom i gardom, a druge ekipe su isto po putu kiksale. Situacija se mijenja iz tjedna u tjedan i sigurno ovo kolo neće odlučivati o prvaku, ali svaka je utakmica bitna da korak po korak dođemo do konačnog cilja. Odradili su dva kvalitetna prijelazna roka, ono što se dugo godina tamo nije dogodilo da nosioci kvaliteti ostanu na zimu i samim time su pokazali najviše ambicije - kazao je Kopić.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Kao uvod u derbi, Bad Blue Boysi su dan prije utakmice zapalili desetak plavih dimnih najavivši današnji spektakl dok im je Hajduk s druge strane odgovorio transparentom koji je osvanuo na zagrebačkom Gradecu:"Vi ste navijački izuzetak, utakmice se ne igraju u petak".

Najveći hrvatski derbi Hajduka i Dinama možete pratiti na kanalu Arenasport 1 s početkom u 18 sati. 

POGLEDAJTE I TRAILER ZA MMA MEGASPEKTAKL: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom